Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Dušan Vlaisavljević pozvao je 18 igrača za posljednje dvije utakmice u grupnoj fazi kvalifikacija za U-21 Evropsko prvenstvo. Naša selekcija, trenutno drugoplasirana u trećoj kvalifikacionoj grupi, će pokušati da na teškim gostovanjima u Rumuniji i Farskim Ostrvima ostvari maksimalan bodovni učinak koji bi im, izvjesno je, donio mjesto u baražu za završni turnir.

Selektor ima velikih kadrovskih problema - Alić i Ćuković su povrijeđeni, Jovović i Bakić su dobili poziv za "A" selekciju, dok Risto Radunović nema klub - a neizvjestan je i nastup Darka Zorića zbog administrativnih problema. Vlaisavljević je, i pored toga, najavio da će njegova selekcija u posljednje dvije utakmice tražiti dvije pobjede i istakao da je ova generacija zaslužila da igra makar baraž za veliko takmičenje.

- Neophodne su nam dvije pobjede za siguran plasman među 14 najboljih. Po svemu prikazanom u kvalifikacijama zaslužujemo da se nađemo među u drugoj rundi. Na žalost, nismo kompletni, ali želimo da se pokažemo u najboljem svjetlu i da dobijemo obje utakmice. Vjerujem da, iako oslabljeni, možemo napraviri dobar rezultat. Situacija je takva kakva je, ali nadam se da ćemo naći riješenja. Neće biti naknadno pozvanih igrača. Meni je drago kada se igrači iz mlađe selekcije priključe seniorskom timu, jer mi postojimo zbog toga i ponosan sam na njih - dodao je Vlaisavljević.

Bez obzira što i Rumunija i Farska Ostrva ove godine igraju mnogo bolje nego u prvom dijelu kvalifikacija, Vlaisavljević smatra da će naši igrači biti na visini zadatka.

- Uvijek sam govorio da, kada smo kompletni, možemo da igramo protiv bilo koga. To mislim i sada. Znamo da je Rumunija veoma dobra, ali vjerujem u svoje momke. Ne možemo da obećamo pobjedu, jer u fudbalu nema obećanja. Uradićemo sve za dobar rezultat. Da smo iskoristili makar dio svojih šansi u dosadašnjem toku kvalifikacija vjerovatno bi ove utakmice čekali sa prvog mjesta u grupi, a na nama je da to sada dokažemo - zaključio je Vlaisavljević.

Mlada reprezentacija Crne Gore okupiće se u ponedjeljak u svojoj bazi na Starom aerodromu odakle će otputovati za Beograd gdje će trenirati do puta u Rumuniju.