Nakon četiri odigrana kola u Telekom 1. CFL nema neporaženih ekipe. Maksimalan učinak Budućnosti i Mladosti u dosadašnjem toku šampionata pokvarili su Lovćen i Sutjeska. Rudar se vratio pobjedama nakon minimalnom poraza u prethodnom kolu, dok je Mogren osvojio prve bodove na gostovanju u Beranama.

Budućnost je prvi poraz upisala na Cetinju iako je nakon dva minuta igre imala prednost od jednog gola – mrežu Lovćena zatresao je Adrović (ukupno šesti pogodak napadača „plavo – bijelih“ u sezoni). Cetinjani su do odlaska na odmor preokrenuli golovima Božovića i Vušurovića, da bi u nastavku Đurišić povećao prednost svog tima. Deset minuta prije kraja susreta Raičković je pogodio za konačnih 3:2.

Za razliku od Budućnosti, koja je prvi kiks napravila na gostovanju, fudbaleri Mladosti su se okliznuli pred svojim navijačima u duelu sa aktuelnim šampionom. Sutjeska je do treće pobjede došla zahvaljujući Stevanu Kovačeviću koji je postigao tri pogotka, od kojih prvi već u drugom minutu susreta. Jedini pogodak za domaćina postigao je Koča Krstović. Na Starom aerodromu promašena su i dva penala, po jedan na obije strane. Neprecizini sa bijele tačke bili su Đalac i Vujović.

Prvu pobjedu u sezoni upisali su fudbaleri Mogrena. Izabranici Branislava Milačića slavili su na gostovanju Beranama zahvaljujući Vulu Vujačiću koji je dva puta pogodio mrežu domaćina.

Rudar je pred svojim navijačima savladao Bokelj, dok je Grbalj kao domaćin bio bolji od Zete.

Tri boda osvojio je i Petrovac koji je minimalnim rezultatom savladao Mornar u Baru.

Rezultati
Berane – Mogren 0:2
Grbalj – Zeta 1:0
Rudar – Bokelj 2:0
Lovćen – Budućnost 3:2
Mornar – Petrovac 0:1
Mladost – Sutjeska 1:3