Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom prijateljskom meču od selekcije Finske rezultatom 3:0. Gosti su do pobjede došli u drugom dijelu susreta, tokom kojeg su postigli sva tri pogotka.

Naša selekcija imala je svoje šanse, ali je mreža Finaca ostala netaknuta zahvaljujući odličnom golmanu Usitalu i slabijim udarcima „sokolića“ u pojedinim situacijama.

Prvu priliku stvorili su Miljenovićevi izabranici – u 17. minutu Perović je ubacio visoku loptu u kazneni prostor gostiju, Petrović je odlično zahvatio glavom sa osam metara a golman Usitalo još boljom intervencijom spriječio siguran pogodak.

Finci su odgovorili četiri minuta kasnije preko Haglunda koji je iz odlične pozicije nakon centaršuta Lehtonena prebacio loptu preko prečke našeg gola. Burzanović je u 38. minutu nakon dodavanja Petrovića uputio udarac ka golu protivnika sa desetak metara ali golman Finske nije imao većih problema da sačuva svoj gol.

Prvi pogodak na meču viđen je nakon dva minuta igre u nastavku – nakon akcije sa desne strane Ale Milimaki je pogodio mrežu našeg gola sa deset metara.

Odgovorili su Miljenovićevi izabranici na vođstvo protivnika preko Perovića, ali je naš napadač mogao bolje da reaguje na dodavanje Burzanovića.

Finci su duplirali prednost u 64. minutu nakon akcije sa lijeve strane i preciznog udarca Untamale sa sedam metara. Tri minuta kasnije Lakonen je nakon kornera i loše intervencije naše odbrane neometan poslao loptu u mrežu sa vrha peterca.

Do kraja susreta Šarkić i Đuričković su pokušali da smanje prednost gostiju ali je mreža Finske ostala netaknuta.

- Treba istaći činjenicu da je ovo bilo prvo okupljanje i prve utakmice ove generacije u tekućoj godini, što se moglo vidjeti na samom terenu. Igrači su ušli sa dozom straha i nesigurnosti u meč, što se može i razumjeti iz gore navedenog razloga. Imali smo nekoliko igrača koji su prvi put u nacionalnim selekcijama, koji nisu igrali za kadetsku selekciju, tako da je i to uticalo da igra ne bude bolja a rezultat povoljniji. Finci su se pokazali kao uigranija reprezentacija, iskoristili su neke naše slabosti, koje su prije svega posledica neuigranosti i došli do ubjedljive pobjede, koja je previsoka prema prikazanom na tereneu. I mi smo u pojedinim momentima pokazali da imamo kvalitet, da ima talentovanih igrača koji će kontinuitetom odigravanja prijateljskih utamica koje nas očekuje u narednom periodu pružati bolje igre. Danas smo nastupili sa velikim brojem igrača a tako će biti i u drugom meču jer želim da što više igrača koji su skrenuli pažnju na sebe dobiju priliku da se nametnu, pokažu šta znaju i da ostanu kandidati za naredne akcije, rekao je Miljenović.

Isti rivali odigraće drugi meč u četvrtak, 28. avgusta na terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 18.00 časova.



Crna Gora – Finska 0:3

Podgorica - Trening kamp FSCG.
Gledalaca: oko 500.

Sudija: Dalibor Vujisić (Crna Gora).

Strijelci
0:1 – Ale Milimaki 47'
0:2 – Untamala 64'
0:3 – Lakonen 67'

Crna Gora: Milisav Vuksanović, Momčilo Rašo (Stefan Knežević), Božidar Đukić, Stefan Bajić (Blagoje Đurković), Luka Božović, Stefan Vukčević, Nedim Pepić (Miomir Đuričković), Zoran Petrović (Ivan Batrićević), Marko Burzanović (Orlandić Vuk), Dritan Camaj (Luka Merdović), Mihailo Perović (Oliver Šarkić).

Finska: Markus Usitalo, Joni Makinen, Joakim Bokerman, Akseli Kalermo, Oskari Jakonen (Elias Untamala), Samuel Haglund (Patrik Alaharjula), Ilmari Niskanen (Oli Jali), Atu Latikainen, Lauri Ale Milimaki (Jimi Rikonen), Touko Lakonen, Aleksis Lehtonen (Oskari Kvik).