Budućnost i Mladost su jedine ekipe koje nakon tri odigrane runde u Telekom 1. CFL imaju maksimalan učinak. „Plavo – bijeli“ su u derbiju kola savladali ekipu Rudara, koja je kao i dva podgorička tima u prva dva kola ostvarila dvije pobjede.

Ponovo je čovjek odluke za tim Dragana Radojičića bio povratnik Admir Adrović – napadač domaćih je mrežu Pljevaljaka zatresao udarcem sa bijele tačke u 41. minutu susreta. Napadač Budućnosti do sada je pet puta tresao mrežu protivnika i trenutno je prvi u borbi za trofej Radija Crne Gore koji na kraju sezone pripada najboljem strijelcu.

Fenomenalno izdanje Gorana Vujovića bilo je dovoljno ekipi Sutjeske da uknjiži tri boda u odmjeravanju snaga sa Mornarom. Napadač aktuelnog šampiona tri puta je tresao mrežu protivnika i praktično sam donio drugu pobjedu timu iz Nikšića.

Lovćen je pretrpio novi poraz. Cetinjani, koji su prethodne sezone osvojili Kup Crne Gore, poraženi su minimalnim rezultatom na gostovanju u Petrovcu. Jedini pogodak pod Malim brdom postigao je Kacić u desetom minutu susreta.
 
Zeta je pred svojim navijačima savladala Mogren. Golubovčani su do trijumfa došli golovima Burzanovića, Orlandića i Kukuličića. Bokelj je u komšijskom derbiju bio bolji od Grblja. Kotorani su do trijumfa došli pogotkom Nikezića.

U premijernom meču kola Mladost je pred svojim navijačima u posljednjem minutu sudijske nadoknade vremena došla do pobjede u duelu sa Beranama, rezultatom 2:1.

Rezultat
Budućnost – Rudar 1:0
Bokelj – Grbalj 1:0
Petrovac – Lovćen 1:0
Sutjeska – Mornar 3:0
Zeta – Mogren 3:0

Petak
Mladost – Berane 2:1