Vrh tabele Telekom 1. CFL nakon dva odigrana kola pripada ekipama Budućnosti, Mladosti i Rudara  koji su u današnjim mečevima savladali Grbalj, Mornar  i Petrovac. Prve pobjede u sezoni upisali su Sutjeska i Bokelj, dok su Berane i Zeta podijelili bodove.

Budućnost se muila da stigne do Radanovića, pa je i meč kasnio dvadesetak minuta, ali je na terenu lako došla do druge pobjede u sezoni. „Plavo – bijeli“ su do nova tri boda došli zahvaljujući Admiru Adroviću. Nekada najbolji strijelac Telekom 1. CFL je u duelu sa Grbljem dva puta pogodio metu, čime se izdvojio na prvom mjestu liste strijelaca koje na kraju šampionata donosi trofej Radija Crne Gore.

U derbiju kola snage su odmjerili dvije najbolje ekipe iz prethodne sezone, Lovćen i Sutjeska. Aktuelni šampion je bio uspješniji, pa je na Obilića poljani osvojio sva tri boda. Masato je donio prednost Nikšićanima u prvom dijelu, Đurović je poravanao rezultat na samom startu nastavka, da bi u 57. minutu Kovačević postavio konačan rezultat susreta.

Mladost je nakon trijumfa na premijeri pred svojim navijačima osvojila sva tri boda i na gostovanju u Baru. Izabranici Aleksandra Nedovića do trijumfa su došli golovima Milića i Kneževića, dok je jedini pogodak za domaćina postigao Radulović.

Rudaru je pogodak Nedjeljka Vlahovića u 84. minutu susreta bio dovoljan za pobjedu pred svojim navijačinma u duelu sa Petrovcem.

Prvu pobjedu u sezoni upisao je Bokelj, koji je golovima Lazarevića i Mikijelja u gostima savladao ekipu Mogrena. Duel Berana i Zete završen je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Rezultati
Berane – Zeta 1:1
Mogren – Bokelj 0:2
Grbalj – Budućnost 1:0
Rudar – Petrovac 1:0
Lovćen – Sutjeska 1:2    
Mornar – Mladost 1:2