Futsal reprezentacija Crne Gore osvojila je prestižni međunarodni turnir u Abu Dabiju, pošto je u finalu savladala selekciju Maroka sa 6:1. Iako je u jednu od najpopularnijih svjetskih turnističkih destinacija otišla bez velikih ambicija, naša selekcija je serijom odličnih utakmica zasluženo osvojila prvo mjesto u konkurenciji 24 ekipe.

Crna Gora je u prvom kolu turnira pobijedila Saudijsku Arabiju sa 3:0, zatim su redom padali Ujedinjeni Arapski Emirati (5:0), Egipat (7:0) i Alžir koji je u polufinalu savladan sa 1:0. Prvi gol na turniru izabranici Sveta Ljesara primili su tek u finalu, koje su dobili sa ubjedljivih 6:1. Strijelci za našu reprezentaciju bili su Mugoša, koji je postigao dva gola, te Bajović, Novović, Perović i golman Despotović.

- Turnir u Abu Dabiju organizovan je na visokom nivou, a utakmice je u prosjeku pratilo preko hiljadu gledalaca. Sve utakmice smo odigrali na visokom nivou - veoma borbeno, kvalitetno i dobro organizovano. Pored trofeja, priznanje za dobre igre dobili smo i u vidu poziva domaćina da i naredne godine učestvujemo na ovom truniru - rekao je naš selektor Sveto Ljesar.