KAPITEN BUDUĆNOSTI IZ PENALA PRESUDIO ZETI I PODIGAO SVOJ TIM NA VRH TABELE

Budućnost je u derbiju 28. kola T-Com prve crnogorske fudbalske lige savladala Zetu pred svojim navijačima i preuzela vrh tabele zahvaljujući boljoj gol razlici od doskorašnjeg lidera Mogrena. Veoma borbenu utakmicu pod Goricom odlučio je kapiten domaćih Ivan Delić sa bijele tačke u 29. minutu.

Derbi kola nije donio pretjerano kvalitetnu igru, ali je zato viđena bespoštedna borba iz koje je domaćin izašao kao pobjednik. Zeta, koja je večeras nastupila u najjačem sastavu, došla je u Podgoricu po pobjedu, ali je aktuelni šampion ipak pokazao snagu. Trenutak odluke dogodio se u 29. minutu kada je sudija Dragan Mijušković dosudio penal za domaći tim nakon što je jedan igrač Zete igrao rukom u svom šesnaestercu. Odgovornost je preuzeo kapiten Delić koji nije pogriješio. Nikšićki sudija nije imao nimalo lak posao, pošto je zbog grube igre bio prinuđen da pokaže čak 12 kartona, a najgore je prošao kapiten Golubovčana Kaluđerović koji je u 79. minutu "pocrvenio".

Budućnost je do kraja meča uspjela da stvori nekoliko dobrih prilika, ali je izostala lucidnost u samoj završnici, dok su gosti najopasniji bili iz prekida i šuteva iz daljine. Podgoričani su tako, zahvaljujući boljoj gol razlici od Mogrena koji je u subotu remizirao sa Lovćenom, preuzeli prvo mjesto od Budvana. Ipak, ukoliko dva tima sezonu završe sa istim brojem bodova titula bi pripala Mogrenu zbog boljeg skora u međusobnim susretima.

Rezultat
Budućnost - Zeta 1:0
1:0 - Delić 29'
Subota
Mogren – Lovćen 0:0
Sutjeska – Grbalj 2:1
Dečić – Petrovac 2:1
Jezero – Kom 4:2
Jedinstvo – Rudar 1:1