Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na današnjoj sjednici održanoj u Podgorici, prihvatio je izvještaje komisija o proljećnoj polusezoni u takmičenjima kojima rukovodi FSCG i utvrdio kalendar za jesenji dio takmičarske sezone 2014/15. za Telekom 1.CFL, Drugu ligu Crne Gore i Kup Crne Gore za seniore.

Takmičenje u Telekom 1.CFL počeće 9. avgusta i trajaće do 6. decembra, dok će drugoligaši početi 17. avgusta, a posljednje jesenje kolo odigraće 30. novembra. Na današnjoj sjednici, Izvršni odbor je usvojio Pravilnik o takmičenjima FSCG, kao i Propozicije Prve i Druge lige, Kupa Crne Gore za seniore i doigravanja-baraža za popunu Prve lige za narednu sezonu. Takođe, usvojeni su i troškovnici, utvrđene visine taksi i novčanih kazni, kao i ostala prateća akta neophodna za narednu takmičarsku sezonu.

Izvršni odbor je prihvatio izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2013. godini i isti će biti proslijeđen Skupštini na usvajanje. Na sjednici su odobrene finansijske pozajmice klubovima koji će predstavljati Crnu Goru u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona i UEFA Evropa ligu.

FSCG će finansirati instaliranje sistema za automatsko navodnjavanje terena na Gradskom stadionu u Beranama, a učestvovaće i u izgradnji terena za mali fudbal u sklopu Memorijalnog centra u Murinu.