Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Sarajevu od odgovarajuće selekcije Azerbejdžana sa 3:0 u posljednjem kolu razvojnog turnira Uefe koji se prethodnih dana igrao u Sarajevu. Porazom od pobjednika turnira naša selekcija je završila takmičenje na trećem mjestu, sa jednom dobijenom i dvije izgubljene utakmice.

Selektor Zoran Mijović je u prvom poluvremenu dao šansu igračicama koje su u dosadašnjem toku turnira rjeđe dobijale šansu, što je kvalitetniji protivnik iskoristio i već do poluvremena tri puta zatresao mrežu Teodore Ostojić. Naše mlade igračice nisu uspjele da pariraju čvrstoj duel igri koju je forsirao protivnik, pa je ravnoteža na terenu uspostavljena tek u drugom poluvremenu kada je Mijović u igru ubacio standardne prvotimke. Nekoliko dobrih akcija i prilika u drugom poluvremenu nisu bile dovoljne da se naša selekcija vrati u meč.

- Dali smo priliku svim igračicama da pokažu koliko mogu i one su svoj dio posla odradile korektno, u skladu sa mogućnostima. Ovaj turnir je potvrdio da u ovom uzrestu nemamo prevelik izbor igračica za kadetsku selekciju, pa se nadam da će ovim igračicama ovi mečevi poslužiti kao motivacija da u predstojećem periodu rade više i kvalitetnije. Samo na taj način moći će da individualno napreduju i pomognu selekciji u izazovima koji predstoje - rekao je Mijović nakon utakmice.

Prvo mjesto na turniru osvojio je Azerbejdžan, drugo je pripalo domaćinu Bosni i Hercegovini, treća je bila Crna Gora, dok je Makedonija završila turnir na posljednjem mjestu.



Crna Gora - Azerbejdžan 0:3 (0:3)

Stadion Vogošća, Sarajevo
Gledalaca: 100

Sudija: Bojana Tošić (BIH)

Strijelci
0:1 - Bakararandze 5', 0:2 - Ujgun 37', 0:3 - Ismailova 39'

Žuti kartoni
Molajeva, Ninočkartišišvili - Azerbejdžan

Crna Gora: Teodora Ostojić, Nikolina Srbljanović, Miljana Rondović, Maja Šaranović, Biljana Vranješ, Nađa Stanović, Biljana Lončar, Jovana Vlahović, Tamara Žižić, Milica Pavićević, Dženana Dacić. Selektor: Zoran Mijović. Igrale još: Tina Begović, Ana Novović, Ana Trutić, Stojana Filipović, Jovana Brašnjo, Marija Roganović, Milica Varajić. Selektor: Zoran Mijović.

Azerbejdžan: Gunaj Ismailova, Gultaj Mamadalijeva, Sanaj Fatulajeva, Kristina Bakararandze, Mana Molajeva, Dilge Ujgun, Firangiz Tejmurova, Vusala Halijeva, Diana Mamedova, Gatice Ozdemir, Ajšan Ahmadova. Igrali još: Ana Romančkui, Alina Mikaelis, Roza Guljeva, Narmin Rahmanova, Čagla Miraj Kanpara, Gizem Jagmur Tenekei. Selektor: Sijasat Asgarov.