Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od Turske rezultatom 3:2 u duelu kvalifikacija za odlazak na Sjvetsko prvenstvo koje se 2015. godine održava u Kanadi.

Naše najbolje fudbalerke prikazale su najbolju igru u dosadašnjem toku kvalfikacija, koju nažalost nisu uspjele da krunišu osvjanjem makar jednog boda, čemu je doprinijela i sumnjiva odluka sudije Bonin koja je u 80. minutu priznala sumnjiv pogodak Turkinjama.

Iako su Turkinje osvojile sva tri boda centralna figura meča bila je Slađana Bulatović – veliku klasu kapiten naše selekcije potvrdio je sa dva pogotka i nekoliko fenomelanih poteza tokom meča.

Izabranice Zorana Mijovića najavile su dobru iegru već u uvodnim minutima, koje je obilježio veći posjed lopte i nekoliko udaraca iz daljijne. „Crvene“ su upravo udarcem iz daljine došle do prednosti u duelu sa Turkinjama – Bulatovićeva je prihvatila loptu na dvadesetak metara, sjajnim okretom iz igre izbacila protivnika nakon kojeg je poslala loptu u gornji lijevi ugao gola gostiju.

Turkinje su uspjele da se vrate u igru i uspostave terensku inicijativu tek u finišu prvog dijela. Istakla se Iva Milačić koja je sa dvije fantastične intervencije spriječila sigurne pogotke, ali je bila nemoćna u nandoknadi vremena kada je Duman glavom zahvatila loptu nakon kornera i poslala je u mrežu.

Samo četiri minuta igre u nastavku bila su dovoljna Mijovićevim izabranicama da vrate prednost. Jasna Đoković je izborila prekid na 25. metara od gola protivnika, što je iskoristila Slađana Bulatović koja je maestralno izvela prekid i po drugi put matirala Čaglar.

Iskusne Turkinje iskoristile su pad u koncentraciji naše selekcije, pa je Uraz u 58. minutu uspjela da prihvati loptu u našem kaznenom prostoru i pošalje loptu iza leđa golmana.

Deset minuta prije kraja susreta Turkinje su došle i do trećeg pogotka, iako se mreža našeg gola nije zatresla – Kura je uputila udarac ka našem golu, lopta je plesala po liniji a Boninova pokazala na centar igrališta.

Najbolje prilike da obezbijede bod našoj selekciji do kraja susreta imale su Armisa Kuč i Ivana Krivokapić, ali su njihovi udarci završili preko gola protivnika.

- MIslim da smo danas dali maksimum, možda čak i više... Izuzetno sam zadovoljan odnosom, istrajnošću i na kraju kvalitetom igre koja je po meni bila najbolja u ovom kvalifikacionom ciklusu. Čak smo u pojedinim momnentima nadigrali renomiranog protivnika kakav je selekcija Turske. Ostaje žal što nismo osvojili prvi bod ali prema prikazanom na današnjem susretu smatram da ove mlade djevojke imaju perspektivu i da je pred njima lijepa fudbalska budućnost. Ne bih isticao nikog pojedinčano, jer mislim da je kolektiv pokazao moć danas a iz takovog kolektiva će se sigurno pojaviti pravi lider, rekao je Mijović. 



Crna Gora – Turska 2:3 (1:1)

Stadion pod Malim brdom, Petrovac
Gledalaca: 400

Suduija: Sabin Bonin (Francuska)

Strijelci
1:0 – Bulatović 23'
1:1 – Duman 45'+2'
2:1 – Bulatović 49'
2:2 – Uraz 58'
3:2 – Kara 80'

Žuti kartoni
Radanović – Crna Gora
Čorlu – Turska

Crna Gora: Iva Milačić, Željka Radanović, Maja Mićunović, Tatjana Đurković, Ivana Krivokapić, Jasna Đoković, Slađana Bulatović, Armisa Kuč, Darija Đukić (Jelena Šturanović), Milica Vulić (Tamara Bojat), Jovana Mrkić.

Turska: Ezgi Čaglar, Savnič Čorlu, Čidžem Belči, Azru Karabulut (Hanife Demirjol), Emine Gumuš, Bilgin Defterli, Fatima Kara, Jagmur Uraz, Sibel Duman, Emine Ecen Esen (Elif Deniz), Esra Erol.