Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od odgovarajuće selekcije Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0 u drugom kolu UEFA razvojnog turnira koji se održava u Sarajevu.

Današnji meč naša selekcija počela je sa pet novih igrača u odnosu na jučerašnji susret, što je donekle uticalo na izdanje ekipe koju je i danas sa klupe predvodio Zdravko Jauković. Bosanke su uspjele da u posljednjih 20. minuta iskoriste slabiju igru „crvenih“ pa su sa dva gola riješile pitanje pobjednika.

Naša selekcija imala je dva isključenja po deset minuta, prema pravilu koje se primjenjuje na UEFA razvojnim turnirima, pa su Brašnjo i Šaranović provele po deset minuta van igre.

Bosanke su do prednosti došleu 60. minutu nakon prekida koji je je izvela Bojanić – lopta je pogodila prečku i odbila se iza gol linije.

Nakon gola domaćina naša selekcija je preuzele incijativu, što je rezultiralo većim posjedom lopte i sa nekolilo prilika pred golom protivnika, koje su nažalost ostale neiskorištene.

Samo minut prije kraja susreta, nakon velike ofanzive našeg tima, kapiten Bosne Medić je uputila udarac sa preko 35. metara i uz lošu reakciju našeg čuvara mreže duplirala prednost svog tima.

- Na današnjoj utakmici pokazali su se neke mane naše selekcije, prije svega manjak treninga naših djevojčica i slabija fizička pripremljenost. Ishod meča nije toliko bitan, koliko je nama u stručnom štabu bitno da vidimo koliko mogu ove igračice da pruže na ovom nivou, jer ponavljam ovo je prvo okupljanje ove selekcije i prve ozbiljnije utakmice za njih. Zadovoljan sam trudom i borbenošću koju smo prikazali, primili smo dva da kažem nesrećena gola i nismo uspjeli da iskoristimo naše prilike. Ostaje nam još jedna utakmica, nakon dana pauze tokom kojeg ćemo pokušati da oporavimo ekipu i na pravi način je pripremimo da se u najboljem svijetlu prikažemo u duelu sa Azerbjedžanom, rekao je Jauković.

Posljednji meč na turniru naša selekcija igra u petak, 20. juna protiv selekcija Azerbejdžana sa početkom u 11.00 časova.



Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2:0

Sarajevo – Stadion Vogošća.

Sudija: Merima Čelik (BIH).

Strijelci
1:0 – Bojanić 60'
2:0 – Medić 79'

Bosna i Hercegovina: Dijana Kurtović (Lucija Leovac), Adisa Mašić (Anđela Kodžo), Andrea Crnobrnja (Nikolina Palačković), Ana Bojić, Amina Šapčanin, Albina Butković (Elvira Aličić), Vildana Hodžić (Maja Telić), Merima Medić, Jospia Strukar, Anja Limanović, Adna Mešetović (Senada Muratović).

Crna Gora: Katarina Joksimović, Tina Begović (Milica Pavićević), Jovana Vlahović, Ana Trutić (Biljana Lončar), Marija Roganović (Miljana Rondović), Ana Novović (Tamara Žižić), Stojana Filipović (Biljana Vranješ), Milica Varajić (Nikolina Srbljanović), Maja Šaranović, Jovana Brašnjo, Dženana Dacić (Nađa Stanović).