Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjakinje iz Makedonije rezultatom 3:1 u meču prvog kola UEFA razvojnog turnira koji se održava u Bosni i Hercegovini.

Našu selekciju do pobjede su nosile Nađa Stanović, Stojana Filipović i Maja Šaranović koje su mrežu protivnika zatresle u prvih 20. minuta susreta.

Našim kadetkinjama, koje je u odsustvu selektora Zorana Mijovića sa klupe predvodio njegov pomoćnik Zdravko Jauković, trebalo je samo pet minuta da dođu do prednosti u duelu sa Makedonkama. Mreža protivnika zatresla se nakon odlične akcije veznog reda, pa se Nađa Stnaović praktično ušetala u gol protivnika.

Do drugog pogotka "crvene" su došle četiri minuta kasnije kada je Stojana Filipović iskoristila dodavanje sa desnog boka, nakon što su naši fefanzivni vezni igrači prekunili akciju Makedonki. Mreža protivnika treći put zatresla se u 20. minutu posle udarca Maje Šaranović koja je na pravi način završila još jednu odličnu akciju našeg tima.

Predsnot našeg tima do odlaska na odmor mogla je biti mnogo ubjedljivija, ali je nedostatak koncentracije uticao da se u pogodak ne pretvore četiri velike prilike pred golom protivnika.

U nastavku susreta izabranice Zdravka Jaukovića imale su još dvije prilike da uvećaju prednost ali Šaranović i Dacić nisu uspjele da preciznim udarcem materijalizjuju dobre akcije našeg tima.

U posljednjih 15. minuta susreta došlo je od pada u igri "crvenih" pa su Makedonke uspjele da postignu počasni pogodak - četiri minuta prije kraja susreta Trajkovska je uspjela da savlada Jovanu Bajčetić.

- Veoma sam zadovoljan izdanjem ekipe u prvom poluvremenu i prvih 20 minuta nastavka, kada smo u potpunosti dominirali i nadigrali protivnika u svim segmentima. Postigli smo tri gola i imali još šest velikih prilika da upišemo ubjedljiviju pobjedu u prvom meču na turniru. Moram reći da nas je ovako dobro izdanje pomalo iznenadilo jer je većini igračica ovo prvi nastup u dresu reprezentacije, a većini njih prva ozbiljnija provjera. Sjutra nas očekuje novi susret i nadam se još jednom dobrom izdanju naše selekcije, rekao je Zdravko Jauković.

Naredni meč naše kadetkinje igraju u srijedu, 18. juna protiv selekcije Bosne i Hercegovine sa početkom u 16.00 časova.



Makedonija - Crna Gora 1:3

Sarajevo - Stadion Vogošća.

Sudija: Ivana Vlaić (BIH).

Strijelci

0:1 - Stanović 5'
0:2 - Filipović 9'
0:3 - Šaranović 20'
1:3 - Trajkovska 76'

Makedonija: Viktorija Pančurova, Sara Petkovska, Elma Šemšović, Jana Čubrinovska, Biljana Kitanova, Elena Petrovska, Tamara Jankovska, Nikolina Trajkovska, Pavlina Nikolovska, Vesna Taneska, Simona Jankulovska.

Crna Gora: Jovana Bajčetić, Tina Begović (Milica Varajić), Nikolina Srbljanović (Jovana Vlahović), Ana Novović, Miljana Rondović (Marija Roganović), Ana Trutić (Biljana Lončar), Maja Šaranović, Stojana Filipović (Tamara Žižić), Jovana Brašnjo (Dženana Dačić), Biljana Vraneš (Milica Pavićević), Nađa Stanović.