Ženska "A" selekcija Crne Gore upisala je novi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo - naša selekcija izgubila je danas u Ljvivu od odgovarajuće selekcije Ukrajine sa 7:0.

Naša selekcija je korektno odigrala prvih 30-ak minuta i solidno parirala protivniku, ali je uslijed velikog nevremena koje je počelo tokom utakmice počela da gubi mirnoću, naročito u posljednjoj liniji. Dvije takve greške domaćin je kaznio sa dva brza gola u 31. i 33. minutu kada su pogodile Djatel i Jakovišin. U drugom poluvremenu Crna Gora je bila potpuno nemoćna da se suprotstavi raspoloženom protivniku, pa su naše igračice potpisale kapitulaciju sa još pet primljenih golova.

- Pobjedio je bolji tim, iako je rezultat možda previsok s obzirom na prikazano. Ako se iz ove utakmice može izvući nešto pozitivno to je činjenica da smo dobili golmana na kojeg u budućnosti možemo računati ozbiljno računati, jer je i pored sedam primljenih golova Iva Milačić odigrala dobru utakmicu. Ostaje nam da oporavimo ekipu do duela sa Turskom i tu pokušamo da se nametnemo kroz igru i pokušamo da napravimo dobar rezultat. Uz povratak Bulatović i Vulić, bićemo mnogo jači i nadam se da ćemo to i dokazati - rekao je nakon utakmice Mijović.

Priliku da poprave utisak nakon novog teškog poraza, izabranice Zorana Mijovića imaće za četiri dana kada u Petrovcu dočekuju Tursku.



Ukrajina - Crna Gora 7:0 (2:0)

Arena Ljviv, Ljviv
Gledalaca: 2.000

Sudija: Sandra Bastos (Portugal)

Strijelci
1:0 - Djatel 31', 2:0 - Jakovišin 33', 3:0 - Djatel 50', 4:0 - Apanaščenko 58', 5:0 - Bojčenko 61', 6:0 - Mrkić 76'(ag), 7:0 - Romanenko 79'

Žuti kartoni
Vidić - Crna Gora

Ukrajina: Irina Zvarič, Olga Basanska, Valentina Kotik, Ljudmila Pekur, Olga Bojčenko (od 64. Julija Kornjevec), Vira Djatel, Oksana Jakovišin (Olga Ovdičuk), Tetjana Romanenko, Ala Lišafaj, Darina Apanaščenko (od 78. Tetjana Kozirenko), Irina Vasiljuk. Selektor: Anatolij Kucev.

Crna Gora: Iva Milačić, Željka Radanović, Andreja Vidić (od 64. Ivana Ivaštanin), Maja Mićunović, Ivana Krivokapić, Armisa Kuč, Darija Đukić, Jasna Đoković, Tamara Bojat (od 87. Sanja Nedić), Jovana Mrkić, Jelena Šturanović (od 82. Nina Vujičić). Selektor: Zoran Mijović.