Selektor ženske kadetske reprezentacije Crne Gore Zoran Mijović objavio je spisak igračica za UEFA razvojni turnir koji se od 17. do 20. juna održava u Sarajevu.

Naše kadetkinje će na tunriru u Sarajevu odmjeriti snage sa vršnjakinjama iz Bosne i Hercegovine, Azerbejdžana i Makedonije. U prvom meču na turniru koji se igra 17. juna u 11.00 časova"crvene" će igrati sa selekcom Makedonije. Već narednog dana od 16.00 časova protvnik Mijovićevim izabranicama biće kadetkinje Bosne i Hercegovine, dok će 20. juna od 11.00 časova odmjeriti snage sa Azerbejdžankama.

- Naša nova generacija djevojčica koje su selektirane u januaru, po prvi put će imati priliku da se predstavi javnosti na UEFA razvojnom turniru u Bosni. Ova po nama talentovana generacija će se u tri utakmice odmjeriti sa vršnjakinjama iz Bosne, Makedonije i Azerbejdžana. Siguran sam da će im turnir puno značiti u pogledu sticanja samopouzdanja i neophodnog iskustva za kvalifikacije u Hrvatskoj koje nas očekuju u septembru. Priliku da zaigra imaće svih 20 djevojčica koje dolaze iz više crnogorskih klubova, što je veoma značajno zbog daljeg razvoja ženskg fudbala u našoj zemlji, rekao je Mijović.

Spisak: Katarina Joksimović, Ana Novović, Dženana Dacić (Cvetex), Jovana Bajčetić, Nikolina Srbljanović, Miljana Rondović, Biljana Vranješ, Biljana Lončar, Jovana Brašnjo (Breznica), Teodora Ostojić (Pristan), Ana Trutić (Sedmica), Jovana Vlahović, Tina Begović, Tamara Žižić, Marija Roganović (Ekonomist), Stojana Filipović (Brskovo), Milica Varajić, Milica Pavićević (Lovćen), Maja Šaranović (Podgorica) i Nađa Stanović (Akademija, Poljska).