Futsal reprezentacija Crne Gore osvojila je treće mjesto na međunarodnom turniru koji je prethodne sedmice odigran u Rumi. Turnir je okupio veliki broj ekipa, među kojima i pet reprezentacija, a pored naše selekcije i Srbije, koja je nastupila sa čak dva tima, na turniru su igrali Makedonija, Republika Irska i Finska.

Naša selekcija je na turniru ostvarila šest pobjeda u grupnoj fazi - u prvom kolu savladano je futsal klub Valjevo, a potom su redom padali Ugljevik iz Bosne i Hercegovine, Gama iz Rume, te futsal ekipe Požarevca, Nove Pazove i Osijeka. U polufinalnoj utakmici izabranici Sveta Ljesara poraženi su sa 5:2 od "B" selekcije Srbije koja je na kraju osvojila turnir.

Naši najbolji futsal igrači su u meču za treće mjesto savladali "A" selekciju Srbije rezultatom 4:3. Trijumf našem timu donijeli su Mugoša, Bajčetić i Bajović koji se dva puta upisao u strijelce.

- Ovaj turnir je bio fizički izuzetno zahtjevan za našu selekciju i mislim da će nam mnogo koristiti za popravljanje fizičke spreme igrača. Ovi momci nisu navikli da igraju jake, takmičarske utakmice u kratkom vremenskom periodu a na ovom turniru smo odigrali čak sedam u pet dana. Zadovoljan sa i rezultatom jer smo igrali protiv veoma borbenih i motivisanih protivnika i nekoliko reprezentacija među kojima i Srbiju koju je na ovom turniru predstavljano nekoliko selekcija - rekao je naš selektor Sveto Ljesar.