Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 od selekcije Azerbejdžana u prvom kolu razvojnog turnira UEFA koji se održava u Bosni i Hercegovini.

Azerbejdžanci su slavili pobjedu iako na cijelom meču nisu stvorili nijednu ozbiljniju priliku pred našim golom, tačnije nisu uputili nijedan udarac.

Meč koji nije obilovao uzbuđenjima riješen je na isteku pola sata igre i greške naše posljednje linije. Slab pas Tućija prema veznom redu presjekao je Akimov nakon čega je uputio centaršut u naš kazneni prostori. U želji da otkloni opasnost Đurković je loše zahvatio loptu i umjesto u polje poslao je iza leđa Vukašinovića.

Najbolju šansu da donese izjednačenje našem timu propustio je Ognjen Peličić koji je u 62. minutu glavom zahvatio loptu nakon centaršuta sa desne strane i sa nekoliko metara prebacio gol.

- Tvrda i borbena utakmica, sa puno jakih duela na sredini terena u teškim uslovima za igru uz izjednačen posjed lopte i ravnoprvnu borbu. Po prvi put smo počeli utakmicu u ovom sastavu, sa četiri igrača koja su upisala debi u dresu reprezentacije, što je uticalo na brzinu i preciznost igre našeg tima. Osim propuštenih prilika Čelebića u prvom dijelu i Peličića u drugom poluvremenu, nismo imali pokušaja da ugrozimo protivnika pa je teško doći do pozitivnog rezultata. Protivnik je u prvom dijelu iskoristio grešku naše zadnje linije i postigao gol za pobjedu. Posle današnjeg napora moramo se kvalitetno pripremiti za sjutrašnji duel sa reprezentacijom Bosne, rekao je Ljutica.

Duel sa Bosnom i Hercegovinom igra se u srijedu, 11. juna sa početkom u 16.00 časova.



Crna Gora - Azerbejdžan 0:1

Sarajevo - Stadion Vogošća.

Sudija: Adis Mulahasanović (BIH)

Strijelac
0:1 - Đurković (a.g.) 30'

Žuti kartoni
Pirijev - Azerbejdžan

Crna Gora: Uroš Vukašinović (Lazar Carević), Aleksandar Milić (Dušan Bigović), Marko Tući (Jovan Jablan), Admir Musić (Mirza Hot), Emrah Krcić, Vladan Burzan (Vladan Kordić), Eldin Čelebić (Vojin Manojlović), Vido Petričević (Petar Šušić), Miloš Banićević, Pavle Krstović (Andrija Ćosović), Aleksa Đurković (Ognjen Peličić).

Azerbejdžan: Murad Ismailov, Hajaga Hadžiev, Kajal Amirli, Ramazan Mamadli, Sarkan Ahmadli (Murad Pirijev), Nijat Sulejmanov, Kamil Akimov (Ali Širinov), Ruslan Hadžiev (Ismail Muradov), Murad Alijev (Adam Asgarov), Malik Bajramov, Tural Ahmadov (Ismail Ibrahimli).