Selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Boris Ljutica objavio je spisak igrača za UEFA rezvojni turnir koji se održava u Bosni i Hercegovini.

Naša kadetska selekcija će na turniru u Bosni imati priliku da odmjeri snage vršnjacima iz Škotske, Azerbejdžana, kao i selekcijom domaćina.

U prvom kolu turnira izabranici Borisa Ljutice za protivnika će imati selekciju Azerbedjžana. Meč se igra u utorak, 10. juna sa početkom u 11.00 časova. Narednog dana naša selekcija će odmjeriti snage sa domaćinom tunrira u meču koji počinje u 16.00 časova, dok će u petak, 13. juna od 11.00 časova igrati sa vršnjacima iz Škotske.

- Utakmicama na UEFA razvojnom turniru u Bosni nastavljamo rad na stvaranju kadetske reprezentacije Crne Gore u kojoj nastupaju igrača rodjeni 1998. godine i kasnije. Za ovaj turnir pozvani su igrači sa šireg spiska koji nisu dobili šansu na memorijalnom turniru „Miljan Miljanić“ u Beogradu, a koji su se istakli kroz kadetsku ligu Crne Gore. Takođe, na spisku se nalazi šest igrača rodjenih 1999. Godine koji će posle februarskog kampa dobiti šansu da po prvi put igraju prijateljske mečeve u reprezentativnom dresu. Sigurno da će nam i nova UEFA pravila koja su planirana za ovaj razvojni turnir donijeti novo iskustvo,ali nastojaćemo da prikažemo dobre igre protiv kvalitetnih protivnika, da svim pozvanim kandidatima pružimo priliku a na njima je da iskoriste ukazanu šansu i nametnu se za sljedeće akcije, rekao je Ljutica.

Spisak: Uroš Vukašinović (Igalo), Lazar Carević, Vladan Kordić (Grbalj), Miloš Banićević (Bokelj), Aleksa Đurković (Sutjeska), Jovan Jablan, Vido Petričević (Lovćen), Ognjen Peličić (Partizan, Srbija), Petar Šušić, Karko Tući, Vladan Burzan, Admir Musić (Budućnost), Aleksandar Milić (Mladost), Aleksandar Brežanin (Mornar), Emrah Krcić (Jezero), Eldin Čelebić (Munster, Njemačka), Dušan Bigović (BASK, Srbija), Mirza Hot (Sjeverna zvijezda), Andrija Ćosović (Zemun, Srbija) i Pavle Krstović (Zeta).