Kadetska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno sa vršnjacima iz Italije u prvom kolu memorijalnog turnira „Miljan Miljanić“. Meč odigran u Staroj Pazovi završen je rezultatom 1:1.

Izabranici Borisa Ljutice odigrali su dobro protiv jake selekcije Italije, pa je remi potpuno zaslužen.

Italijani su došli do pogotka iz prve prilike – nakon kornera sa desne strane u 24. minutu Đudika je nadoskočio sve u našem kaznenom prostoru i glavom poslao loptu iz leđa golmana Gligorovića.

Dva minuta kasnije Vorotović je prošao po sredini terena, uposlio usamljenog Burzanovića koji je bio sam sa golmanom ali je uputio slab udarac koji je Ćućeti bez problema zaustavio.

U 34. minutu dosuđen je jedanaesterac nakon starta Banovića u kazenom prostoru. Bordin je izveo najestrožiju kaznu ali nije mogao protiv Gligorovića koji je fenomenalnom intervencijom odbranio njegov udarac.

U nastavku susreta krenuli smo odlučnije ka golu protivnika i već nakon dva minuta stvorili veliku priliku. Posle neuspjele ofsajd zamke Italijana potpuno sam sa golmanom našao se Krnić ali nakon serije drbilniga nije uspio da izbaci Ćućetija.

Četiri minuta prije kraja susreta Kordić je donio izjednačenje našem timu. Odličan udarac Burzanovića sa više od 25 metara golman Italije je zaustavio uz pomoć prečke, ali je na odbijenu loptu natrčao Kordić i poslao je u nebranjenu mrežu.

- Otvorena, borbena i tvrda utakmica sa jako kvalitetnom reprezentacijom Italije. U prvom poluvemenu smo imali kvalitetan posjed lopte iz organizovanih napada kreirali šansu Burzanovića, kada iz situacije jedan na jedan sa golmanom nije pogodio, za šta smo kažnjeni iz kornera posle pada koncentracije za vođstvo Italije. Krajem poluvremna posle greške naše odbrane, dosuđen je penal za protivnika ali je golman bio na visini zadatka i odbranio gol. Odlično drugo poluvrijeme obilježio je veći posjedom lopte naše selekcije iz kojeg smo stvorili više nego izgledne situacije Kordića i Krnića, koje smo morali materijalizovati. Ipak, nagrada za kvalitetan pristup, borbenost, disciplinu i dobru igru došla je nakon odličnog šuta Burzanovića i odbijene lopte koju je u mrežu poslao Kordić. Sve u svemu, veooma kvalitetan početak naših igrača na veoma jakom turniru. Ostaje nam da do sjutra oporavimo ekipu, kada nas očekuje duel sa kvalitetnom reprezentacijom Srbije, rekao je Ljutica.

Pobjednika nije bilo ni u duelu Srbije i Španije - meč je završen bez pogodaka. 

Naša selekcija u drugom kolu turnira, koje se igra sjutra, odmjeriće snage sa vršnjacima iz Srbije. Utakmica koja počinje u 17.30 časova igra se na stadionu Čukaričkog u Beogradu.

Italija – Crna Gora 1:1

Stara Pazova – Trening kamp FSS.

Sudija: Nemanja Gajdobranski (Srbija)

Strijelci
1:0 – Đudiko 24’
1:1 – Kordić 76’

Žuti kartoni
Nikoleti, Donaruma – Italija
Banović, Krnić, Ćosović – Crna Gora

Italija: Tomaso Ćućeti, Đuzepe Skalera (Davide Toso), Manuel Nikoleti, Alesandro Matioli, Marko Đudika, Daniel Bezikjeri (Marko Kozimo la Ferara), Alesandro Bordin, Mateo Gasperoni (Alesio Donaruma), Fabio Kastelano, Alesandro Eleuteri (Đakomo Zaneti), Manuel de Luka (Simone Macioki).

Crna Gora: Matija Gligorović, Luka Malešević (Kostadin Mikić), Balša Banović (Petar Šušić), Janik Filipović, Balša Goranović, Marko Burzanović, Alija Krnić, Andrija Ćosović, Đanluka Kasumović (Vladan Kordić), Danilo Marković (Vojin Manojlović), Ilija Vukotić (Danilo Vukićević), Filip Vorotović (Andrija Ćosović).