Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 3:0 u prvom prijateljskom meču sa vršnjacima iz Češke.

Domaćin je u meču koji je odigran u Olomucu tresao mrežu naše selekcije u oba poluvremena – u prvom dijelu mreža Novovića tresla se jednom, dok su Česi u drugom dijelu uspjeli dva puta da pronađu put do mreže.

Česi su do prdnosti došli već nakon prve šanse. Nakon kornera u desetom minutu najvisočiji u našem kaznenom prostoru bio je Takaš koji je sa osam metara glavom poslao loptu u mrežu.

„Sokolići“ su odgovorili četiri minuta kasnije preko Vujovića, ali je lopta nakon udarca veziste naše selekcije sa dvadesetak metara završila pored stative protivničkog gola. Domaćin je do odlaska na odmor mogao da duplira prednost, ali je prečka zaustavila odličan udarac Zorvana sa 15 metara u 30. minutu susreta.

Tri minuta igre u nastavku bila su potrebna Česima da dupliraju prednost, ponovo nakon kornera – Kodr je nadvisio našu odbranu i po drugi put matirao Novovića.

Najbolju priliku za Miljenovićevu četu u drugom dijelu susreta propustio je Milošević – udarac našeg napadača iz indirekta sa sedam metara u 89. minutu nije završio je u živom zidu protivnika. Već u sljedećem napadu Medvedev je postavio konačan rezultat susreta.

- Česi su bili mnogo bolji i kvalitetniji rival, fizički dominantan, jači i snažniji... Imali su veći posjed lopte, a posebno su bili opasni iz prekida, pa smo prva dva gola primili nakon kornera. Mi smo pokušavali da transformacijom po osvojenoj lopti napravimo nešto više, tako da smo preko Vujovića i Cmiljanića imali šansu da postignemo gol. Ipak, najbolju šansu imali smo u posljednjem minutu kada je Milošević pogodio živi zid iz indirekta sa pet metara. U nastavku akcije domaćin je postigao treći gol nakon čega je sudija odsvirao kraj utakmice. Bez obzira što nam nedostaje nekoliko igrača koji bi uticali na kvalitet igre, i ako smo imali nekoliko mlađih igrača i dva debitanta, predstoji nam puno rada da bi se uočene greške ispravile i da bi spremno dočekali kvalifikacije, rekao je selektor Miljenović.

Isti rivali odigraće revanš meč u četvrtak, 5. juna sa početkom u 17.00 časova.



Češka – Crna Gora 3:0

Olomuc  - Stadion FK „Olomuc“.

Sudija: Petr Mikel (Češka).

Strijelci
1:0 – Takač 10'
2:0 – Kodr 48'
3:0 – Medvedev 90'

Žuti kartoni
Grivić – Crna Gora

Češka: Vit Nemerava, Marek Kodr, Jan Matej (Jirži Januška), Miloš Kratočvil, Jirži Kulhanek, Filip Zorvan (Marek Šiša), Jakub Junis (Štefan Danis), Juri Medvedev, Daniel Trubač (Lukaš Sadilek), Ladislav Takač, Jakub Jankto.

Crna Gora: Marko Novović, Dragan Grivić, Andrija Vukčević, Marko Banović, Nicola Nilović, Jovan Vujović, Stefan Vukčević (Miomir Đuričković), Boris Cmiljanić (Ivan Batrićević), Aleksandar Tončić (Žarko Vilotijević), Filip Kukuličić (Zoran Petrović), Vladimir Šebek (Stefan Milošević).