Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore izabrao je idealnih 11 igrača Telekom 1.CFL za takmičarsku sezonu 2013/14. Idealna postava naše najjače lige predstavljena je danas na svečanosti održanoj u hotelu "Ramada" u Podgorici, a čine je:

- golman: Ivan Janjušević (Sutjeska);

- odbrana: Risto Radunović (Budućnost), Miloš Lakić (Petrovac), Vladan Tatar (Lovćen), Vuk Martinović (Lovćen);

- vezni red: Branislav Janković (Grbalj), Nedjeljko Vlahović (Rudar), Marko Ćetković (Budućnost);

- napad: Stefan Mugoša (Mladost), Srđan Radonjić (Sutjeska), Darko Zorić (Čelik).

Sindikat profesionalnih fudbalera je u prvom krugu izbora, uz pomoć selektora "A" selekcije Branka Brnovića, selektora mlade reprezentacije Dušana Vlaisavljevića i sportskih novinara odabrao grupu od 33 igrača koji su obilježili nedavno završeni šampionat, nakon čega je više od 250 prvoligaških fudbalera izglasalo 11 najboljih, s tim da igrači nisu imali pravo da glasaju za klupskog kolegu.

Sama svečanost organizovana je na visokom nivou za šta se pobrinuo predsjednik SPFCG Željko Janović koji je okupio veliki broj uglednih fudbalskih radnika, uključujući predsjednika FSCG Dejana Savićevića, generalnog sekretara Momira Đurđevca, veliki broj prvoligaških igrača, trenera i predstavnika prvoligaških klubova.

- Kada smo planirali akciju nije bilo dileme oko načina izbora. Najbolji tim moraju izabrati sami igrači prvoligaških klubova. Fudbalerima najviše znače priznanja koja dobiju od svojih kolega sa terena i to daje posebnu draž ovom izboru. Prvi put organizujemo ovaj izbor, ali sam siguran da će postati tradicionalan, rekao je predsjednik SPFCG Željko Janović.