Selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Boris Ljutica objavio je spisak igrača koji će učestvovati na prvom izadnju memorijalnog turnira "Miljan Miljanić".

Učešće na memorijalu koji je posvećen nekadašnjem selektoru i predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore Miljanu Miljaniću, pored domaćina Srbije i naše selekcije, uzeće kadetske selekcije Španije i Italije.

Prvog dana turnira, 06.06.2014. godine, Ljuticini izabranici odmjeriće snage sa selekcijom Italije u trening kampu Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Narednog dana "skolići" će odigrati meč sa domaćinom turnira, selekcijom Srbije u Beogradu na stadionu Čukaričkog, dok će 09.06.2014. godine u Staroj Pazovi za protivnika imati selekciju Španije. Svi mečevi počinju u 17.30 časova.

- Memorijalnim turnirom "Miljan Miljanić" koji se održava u Srbiji nastavićemo rad na uigravanju kadetske reprezentacije Crne Gore za kvalifikacije koje nas očekuju u oktobu u Bjelorusiji. Očekuju nas tri jake utakmice sa reprezentacijama koje su u vrhu evropskog fudbala u ovom uzrastu. što je odlična prilika da provjerimo trenutnu formu pozvanih igrača. Za ovu akciju nećemo moći da računamo na Hadžiosmanovića iz Milana i Krcića iz Jezera kojima klub nije dao dozvolu za učešće na turniru. Sigurno nam ne ide u prilog ni činjenica da je kadetsko prvenstvo Crne Gore završeno 20. maja. Nastojaćemo da ponovimo dobre igre iz prethodnih utakmica i turnira, da svim pozvanim kandidatima pružimo priliku a na njima je da iskoriste ukazanu šansu i nametnu se za sljedeće akcije, rekao je Ljutica.

Okuplnanje reprezentacije zakazano je za četvrtak, 05.06.2014. godine na Trening kampu FSCG u 07.00 časova.

Spisak - Golmani: Matija Gligorović (Budućnost), Lazar Carević (Grbalj); odbrana: Luka Malešević, Balša Banović, Petar Šušić (Budućnost), Kostadin Mikić (Čukarički, Srbija), Janik Filipović (Fortuna, Njemačka), Balša Goranović (Sutjeska); vezni red: Danilo Vukićević (Berane), Vladan Kordić (Grbalj), Marko Burzanović, Danilo Marković (Budućnost), Vojin Manojlović (Mladost), Ilija Vukotić (Lovćen); napad: Alija Krnić (Budućnost), Andrija Ćosović (Zemun, Srbija), Đanluka Kasumović (Ajntraht, Njemačka) i Filip Vorotović (Sutjeska).