Omladinci Sutjeske osvajači su Kupa Crne Gore u sezoni 2013/2014 – izabranici Brajana Nenezića u finalu su minimalnim rezultatom savladali vršnjake Rudara.

Meč je odlučio kapiten nikšićkog tima Vladan Karadžić koji je mrežu protivnika zatresao 64. minutu susureta. Nikšićani su mogli ostvariti i ubjedljivji trijumf ali su propustili da realizuju nekoliko izglednih prilika koje su stvorili za 90 minuta igre.

Prva prilika viđena je sredinom prvog dijela kada je Marko Vučić uputio dobar udarac sa ivice kaznenog prostora nakon kojeg je lopta završila pored lijeve stative gola koji je čuvao Krsmanović. Već u sljedećem napadu iz daljine je pokušao i Jovan Vujovića ali je i on bio zamalo neprecizan.

Na naredno uzbuđenje čekalo se do 55. minuta kada je Vladan Karadžić udarcem sa dvadesetak metara uzdrmao prečku protivničkog gola.

Prva prilika pred golom Sutjeske viđena je pet minuta kasnije, ali je Čolović umjesto dodavanja odlučio sam da završi akciju. Njegov udarac zaustavio je Pejović.

Pobjednik susreta odlučen je u 64. minutu nakon odlične akcije koju su izveli Jovan Vujović i Miloš Vučić – omaleni vezista Sutjeske poslao je loptu lijevu stranu za Vučića koji je pravovremeno dodao do Kradžića. Napadač nikšićkog tima rutinski je realizovao ukazanu priliku.

Do kraja susreta oba tima imala su po nekoliko prilika da pogode protivničku mrežu, ali je je rezultat ostao nepromijenjen.



Sutjeska – Rudar 1:0

Podgorica – Trening kamp FSCG.
Gledalaca: oko 200.

Sudija: Miloš Novović (Podgorica).

Strijelac
1:0 – Karadžič 64'

Žuti kartoni
Karadžić, J. Vujović, Popović, Lončar – Sutjeska
Čolović – Rudar

Sutjeska: Andrija Pejović, Mileta Nikčević (Mirko Bošković), Marko Vučić, Matija Vujović (Srđan Matić), Marko Đukanović, Nikola Popović, Srđan Gardašević (Luka Šofranac), Vladan Karadžić, Jovan Vujović (Miloš Tepavčević), Miloš Vučić, Stefan Lončar (Mladen Vučić).

Rudar: Miloš Krsmanović, Kerim Hrastovina, Nermin Đurđević, Bane Dačević, Mirnes Aljićević, Marko Vuković, Danin Talović, Ivan Bulatović, Stefan Jelovac, Milija Golubović, Nikola Čolović.