Prvi put u istoriji crnogorskog fudbala jedan klub je odbranio titulu prvaka Crne Gore - Sutjeska je odigrala šampionski protiv već otpisanog Dečića i pobjedom od 4:0 potvrdila da je trenutno najbolja crnogorska ekipa. Na kraju se ispostavilo da bi Nikšićani titulu slavili i bez pobjede, pošto je najbliži pratilac Lovćen u posljednjem kolu kod kuće poražen od Mogrena sa 2:1.

Pitanje pobjednika u Nikšiću odlučeno je već na poluvremenu u kojem je domaćin dva puta pogodio mrežu Dečića - preko Isidorovića u 22, u Počeka u 41. minutu - da bi u nastavku golovima Stevovića u 70. i Stijepovića u 80. minutu na najljepši način zaokružili još jednu odličnu sezonu. Tim Dragana Radojičića prvenstvo je završio sa četiri boda prednosti u odnosu na Lovćen, koji je do posljednjeg kola sanjao duplu krunu, ali se na kraju morao zadovoljiti osvajanjem Kupa.

Cetinjani su na Obilića poljani poraženi od Mogrena koji, uprkos pobjedi, nije uspio da izbjegne baraž za opstanak. Budvani su poveli golom Dejana Pržice u 21. minutu, ali je tim Mojaša Radonjića uzvratio u 49. minutu preko Dejana Bogdanovića. Kako iz Nikšića nisu stizale dobre vijesti, koncentracija Cetinjana je u finišu meča pala, što je iskoristio Marko Mugoša i donio pirovu pobjedu svom timu. Pirovu, zato što je Mladost u Nikšiću savladala Čelik sa 1:0 i tako sačuvala prvoligaški status.

Meč na Stadionu Željezare odlučio je Stefan Mugoša u 62. minutu sa bijele tačke, koji je tako stigao do 15. gola u prvenstvu i osvojio Trofej RCG koji Radio Crne Gore od ove sezone uručuje najboljem strijelcu Telekom 1.CFL. Mugoša je daleko iza sebe ostavio Petra Orlandića, napadača Zete koji je do prelaska u Makabi u zimskom prelaznom roku postigao 11 golova, kao i Aleksandra Vujačića iz Budućnosti, Vula Vujačića iz Mornara i Darka Zorića iz Čelika koji su se zaustavili na deset golova.

Pored Mogrena baraž za opstanak igraće i Mornar koji je u posljednjem kolu pobijedio Zetu sa 2:1. Barani će se za prvoligaški status boriti protiv Berana, dok će Mogren igrati protiv Jezera.

Šampion Crne Gore Sutjeska će narednu sezonu početi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će našu zemlju u Evropa ligi predstavljati Lovćen, Čelik i Budućnost.


Rezultati

Sutjeska - Dečić 4:0
Isidorović 22', Poček 41', Stevović 70', Stijepović 80'

Lovćen - Mogren 1:2
Bogdanović 49' - Pržica 21', Mugoša 68'

Čelik - Mladost 0:1
Mugoša 62'(p)

Budućnost - Grbalj 2:1
Radunović 25'(p), Vujačić 65'(p) - Obradović 9'

Petrovac - Rudar 3:0
Muhović 40',88', Lakić 53'

Mornar - Zeta 2:1
Tomić 9', Vujačić 68' - Đ.Vukčević 54'