Selektor Crne Gore Branko Brnović bio je zadovoljan remijem u Hartbergu, iako je utakmica sa jednim od učesnika Svjetskog prvenstva u Brazilu pokazala jednak broj vrlina i mana naše selekcije. Lišeni pomoći velikog broja standardnih prvotimaca, sa mnogo mladih igrača koji tek kucaju na vrata seniorske reprezentacije, čini se da je Crna Gora dala svoj maksimum u ovom trenutku.

"Cilj nam je bio da sačuvamo naš gol, jer smo znali da ćemo teško stići do protivničkog. Igrali smo sigurno u odbrani, mnogo sigurnije nego protiv Slovačke, ali smo, s druge strane, imali više problema u organizaciji igre. Ipak, zadovoljan sam, jer ne bi bilo dobro u kvalifikacije ući sa dva poraza, bez obzira u kom sastavu igrali", kaže Brnović.

Utakmice sa Slovačkom i Iranom pokazale su da Crna Gora ima mladih igrača koji mogu da pomognu reprezentaciji, ali da moraju značajno popraviti formu i igrati u kontinuitetu da bi bili na nivou koji je potreban za takmičarske mečeve.

"Ima momaka koji mogu da pomognu reprezentaciji, ali mnogima nedostaje utakmica. Nije važno da li je neko član Fiorentine, Tventea ili nekog drugog kluba, ako ne igra za svoj klub teško je očekivati da igra dobro u reprezentaciji. Za igrače je važno da pronađu klub u kome će igrati, i ne mora da bude to klub tako zvučnog imena. To bi bilo bolje i za njih i za reprezentaciju", smatra Brnović.

Bez obzira na ispoljene slabosti u igri, selektor je zadovoljan zalaganjem koje su igrači pokazali protiv jedne od najboljih azijskih ekipa.

"Čestitke svim igračima koji su nastupali u ova dva meča, jer su pružili maksimum u ovom trenutku. Uoči utakmice sam ih pitao da li se neko ne osjeća spremnim za utakmicu, i nijedan igrač nije želio da odustane, iako je jasno da su umorni i iscrpljeni", istakao je Brnović.

Crna Gora je tako odigrala posljednju kontrolnu utakmicu pred početak novog kvalifikacionog ciklusa koji startuje u septembru. Naše fudbalere očekuje zasluženi odmor i "vrući" prelazni rok u kojem će mnogi od njih tražiti nove klubove. Stručni štab će, s druge strane produžiti svoj boravak van zemlje kako bi uživo ispratio utakmice Moldavije, Austrije i Švedske koje se igraju narednih dana.

Novi ciklus kvalifikacija "hrabri sokoli" otvoriće protiv Moldavije u Podgorici.