Omladinska reprezentacija Crne Gore pretrpjela je još jedna težak poraz na turniru elitne runde kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo. „Sokoli“ su u drugom kolu turnira koji se igra u Engleskoj poraženi od vršnjaka iz Ukrajine rezultatom 4:0.

Ubjedljiv poraz u duelu sa Englezima prije dva dana ostavio je traga na našim omladincima, koji nisu uspjeli da se na pravi način oporave i pruže bolju igru u duelu sa Ukrajincima. Otpor Miljenovićevih izabranika protivik je slomio u sudijskoj nadoknadi vremena u prvom dijelu susreta, da bi u nastavku iskoristili bolju fizičku pripremu da dođu do ubjedljive pobjede.

Ukrajinci su poveli golom Kovalenka koji je udarcem sa desetak metara krunisao dodavanje Besjedina.

Nakon deset minuta igre u drugom dijelu susreta Bjolong je udarcem sa deset metara nakon gužve povećao prednost Ukrajine, da bi 64. minutu Tankovski iskoristio centaršut sa desne strane da pošalje loput iza leđa Ličine.

Najabolju priliku za našu selekciju propustio je Vujnović koji je nakon dodavanja Jankovića umjesto gola pogodio protivničkog golmana. Već u sljedećem napadu postavljen je konačan rezultat susreta – Gabelok se našao sam na osam metara od gola i preciznim udarcem pogodio metu.

- Nevjerovatno je koliko nam se pehova događa na ovom turniru. Poslije sasvim dobro odigranog prvog poluvremena u kojem je igra bila izjednačena, dozvolili smo da primimo gol u petom minutu sudijske nadoknade. Nakon drugog primljenog gola dešava se nevjerovatan pad u igri što je rezultiralo ovako ubjedljivim porazom, rekao je Miljenović.

Posljednji meč na truniru naša selekcija igra u četvrtak protiv selekcije Škotske sa početkom u 16.00 časova.



Crna Gora – Ukrajina 0:4

Volsol – Beskot stadion.

Sudija: Markus Hameter (Austrija)

Strijelci
0:1 – Kovalenko 45'+5'
0:2 – Bjolong 56'
0:3 – Tankovski 64'
0:4 – Gabelok 73'

Žuti kartoni
Janković, Milović – Crna Gora
Kovalenko, Karatin – Ukrajina

Montenegro: Suda Ličina, Marko Kažić, Ilija Tučević, Nemanja Cavnić (Miloš Milović), Žarko Grbović, Marko Ćosić (Jovan Čađenović), Boris Cmiljanić (Nikola Vujnović), Marko Janković, Nebojša Kosović, Jovan Baošić, Marko Ilinčić.

Ukrajina: Roman Pidkivka, Taras Kačaraba, Jurij Tkačuk, Vjačeslav Tankovski (Jevgen Čumak), Artem Radčenko (Maksim Banaševič), Dmitro Bilonog, Artem Besjedin, Andrij Markovič, Viktor Kovalenko (Artem Gabelok), Eudard Sobol, Jor Karatin.