Na fantastično pripremljenom pomoćnom terenu trening kampa u Bad Valtersdorfu, kampa koji već godinama posjećuju velike evropske ekipe poput Arsenala, Anžija i Rapida iz Beča, Crna Gora je odradila posljednji trening uoči utakmice sa Iranom. Duel sa učesnikom Mundijala biće posljednja proba "hrabrih sokola" pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, samim tim i prilika za mlade igrače da se nametnu selektoru Brnoviću za predstojeće izazove.

Stručni štab je u jutarnjim časovima analizirao sa igračima poraz od Slovačke, ali i ukazao na slabosti i kvalitete narednog protivnika.

"Vidio sam neke stvari o kojima ću razgovarati sa igračima i na kojima ćemo pokušati da poradimo. Ipak, glavni problem ostaje isti - igrači pod hitno moraju da se izbore za veću minutažu u svojim klubovima. Ukoliko se to ne dogodi, i ukoliko i dalje budemo ovako nekompletni, bićemo u velikom problemu i bojim se da su nam u kvalifikacijama šanse male. U protivnom, ako budemo kompletni, ostajem pri tvrdnji da ćemo sa svima moći da se nosimo i da ćemo biti blizu plasmana na EP", rekao je Brnović.

Iran je u završnoj fazi priprema za Svjetsko prvenstvo i sigurno će biti težak protivnik, naročito na fizičkom planu. Uprkos tome, naš selektor vjeruje da će igrači naći snage da daju svoj maksimum u posljednjoj utakmici ove sezone.

"U pitanju je ekipa koja se brani izuzetno agresivno, što bi moglo da nam donese probleme, jer imamo puno igrača koje je stigao umor. Ali, ovo je posljednja utakmica pred odmor i vjerujem da će se fudbaleri stisnuti i izvući maksimum, da će pored svih problema izboriti pozitivan rezultat", kaže Brnović.

Jedan od igrača koji čeka svoju šansu je i Darko Nikač koji bi mogao dobiti solidnu minutažu nakon dobre partije protiv Slovačke.

"Iran je kvalitetna reprezentacija koja igra "tvrdo", ali nisu naročito tehnički potkovani. Daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu. Bila bi mi čast da počnem utakmicu, ali koliko god budem igrao daću svoj maksimum, kao i do sada, da pomognem svom timu. Sanjam gol u dresu reprezentacije i nadam se da će mi se ukazati šansa za to", rekao je naš napadač.

Utakmica Iran - Crna Gora igra se sjutra u Hartbergu sa početkom u 18.30 časova.