Derbi susret 32. kola Telekom 1. CFL u kojem su snage odmjerili Sutjeska i Lovćen završen je bez pobjednika, rezultatom 1:1. Bod u derbiju više odgovara Nikšićanima koji su zadržali bod prednosti u odnosu na današnjeg rivala i jedinog konkurenta u borbi za titulu. Izabranici Dragana Radojičića u posljednjem kolu će pred svojim navijačima dočekati ekipu Dečića koja će se naredne sezone takmičiti u Drugoj ligi Crne Gore.

Sutjeska je u derbiju prva došla do prednosti. Mrežu Cetinjana zatresao je iskusni Srđan Radonjić u devetom minutu igre. Lovćen je do izjednačenja došao u finišu susreta, u momentu kada je imao igrača manje na terenu zbog isključenja Vuka Martinovića. Izjednačenje timu sa Obilića poljane donio je Nikola Draganić, ali izabranici Mojaša Radonjića nisu uspjeli da u potpunosti preokrenu rezultat.

Pretposljednje kolo osmog izdanja crnogorskog fudbalskog šampionata ostaće upamćeno i po Marku Burzanoviću. Mladi vezista Budućnosti postao je najmlađi strijelac u istoriji crnogorskog šampionata –debi i prve golove u seniorskoj konkurenciji Marko je upisao sa 16 godina, 4 mjeseca i 11 dana. Kadetski reprezentativac Crne Gore dva puta je tresao mrežu Mladosti što je, uz pogodak Vujačića njegovom timu bilo dovoljno za trijumf na Starom aerodromu.

Prava goleada viđena je u duelu novog drugoligaša Dečića i Zete – mreže u Tuzima tresle su se čak sedam puta. Pobjedu su odnijeli Golubovčani koji su četiri puta matirali protivničkog golmana.  Sa tri boda osvojena u 32. kolu tim sa Trešnjice je definitivno izbjegao baraž za opstanak u Telekom 1. CFL.

U baražu neće biti ni Grblja koji je danas pred svojim navijačima osvojio bod u duelu sa Petrovcem i došao do ukupno 40 bodova, što je nedostižno za Mladost, Mornar i Mogren koji će pokušati da izbjegnu baraž u posljednjem kolu šampionata.

Mornar je pretrpio težak poraz od Rudara – Barani su sa Gradskog stadiona u Pljevljima ispraćeni sa četiri lopte u mreži, pa će naredne sedmice u duelu sa Zetom tražiti bodove za opstanak u eliti.

Mogren je pred svojim navijačima savladao Čelik rezultatom 3:2 i sačuvao nadu da može izbjeći baraž. Budvani u posljednjem kolu gostuju Lovćenu.

Rezultati
Sutjeska – Lovćen 1:1

Mladost – Budućnost 1:3

Mogren – Čelik 3:2

Dečić – Zeta 3:4

Grbalj – Petrovac 1:1

Rudar – Mornar 4:0