Omladinska reprezentacija Crne Gore pretrpjela je ubjedljiv poraz na otvaranju elitne runde kvalifkacija za plasman na U19 Evropsko prvenstvo – domaćin turnira, selekcija Engleske savladala je „sokoliće“ rezultatom 6:0.

„Gordi Albion“, poučen iskustvom stečenim prije dvije godine kada je našu omladinska selekciju dijelilo pet minuta od trijumfa u duelu sa velikim protivnikom, nije ostavio našim omladincima prostora da u današnjem meču ozbiljnije ugroze njihov gol.

Englezi su bili veoma raspoloženi, pošto je šest od devet udaraca u okvir gola završilo iza leđa našeg golmana. Istakao se Džordan Ibe, vezista školovan u mlađim selekcijama Liverpula, koji je tri puta tresao mrežu našeg gola.

Sve što su Kosović, Janković i drugovi uspjeli da urade tokom susreta bio je jedan udarac u okvir gola koji je uputio upravo Janković.

Prvi pogodak Englezi su postigli prvi pogodak nakon pogrešno izvedenog auta, što je iskoristio Ibe i udarcem sa dvadesetak metara pogodio mrežu.

Domaćin je povećao prednost nakon 11. minuta igre u nastavku preko Bejkera koji je iskoristio najstrožiju kaznu. Prethodno je Ličina srušio Mafija. Treći pogodak domaćina došao je nakon centaršuta sa desne strane i loše intervencije naše odbrane i golmana, što je Ibe iskoristio i ugurao loptu u nebranjenu mrežu.

Šest minuta kasnije Galager je iskoristio povratnu loptu na desetak metara i preciznim udarcem pogodio metu. Ibe je kompletirao het – trik udarcem sa desetak metara, nakon što je odlično prošao po desnoj strani. Konačan rezultat susreta postavio je Galovej fenomenalnim udarcem sa 25. metara u sudijskoj nadoknadi vremena.

- Poslije ovako ubjedljivog poraza teško je bilo šta komentarisati. Međutim, mora se istaći činjenica da su Englezi bili puno bolji, fizički dominantniji što je na kraju i presudilo. Nažalost dođe dan kada nam je praktično malo šta uspijevalo. Pravili smo greške koje ne bi smjeli, što su kvalitetni igrači koji nastupaju u Premijer ligi Engleske znali da iskoriste i kazne svaku našu grešku. Ostaje nam da u naredna dva meča pokušamo da popravimo utisak i što će biti najvažnije, povratiti igrače, jer bez obzira na kvalitet protivnika koji je nesporan ovakav poraz može ostaviti traga, rekao je selektor Miljenović.

Naredni meč na turniru elitne runde naša selekcija igra u ponedjeljak, 26. maja protiv selekcije Ukrajine sa početkom u 16.00 časova.



Engleska – Crna Gora 6:0

Volsol – Beskot stadion.

Sudija: Markus Hameter (Engleska)

Strijelci
1:0 – Ibe 27'
2:0 – Bejker (p) 52'
3:0 – Ibe 58'
4:0 – Galager 62'
5:0 – Ibe 65'
6:0 – Robinson 90'+

Žuti kartoni
Čejmbers, Svift – Engleska
Šarkić, Janković, Cmiljanić – Crna Gora

Engleska: Kristijan Volton, Metju Target, Lojd Džons (Kalum Robinson), Šej Fejsi, Temitajo Ajna, Kalum Čejmbers, Luis Bejker, Džordon Ibe, Džin Svift (Brendan Galovej), Samuel Galager (Čuba Akpom), Džošua Marfi.

Crna Gora: Suad Ličina, Marko Kažić (Boris Cmiljanić), Andrija Vukčević, Nemanja Cavnić, Danilo Šarkić, Jovan Baošić, Žarko Grbović, Marko Janković, Nebojša Kosović, Jovan Čađenović (Marko Ćosić), Nikola Vujnović (Marko Ilinčić).