Utakmica u Senecu pokazala je da kraj sezone definitivno nije termin koji odgovara crnogorskim fudbalerima, ali više od poraza selektora Branka Brnovića brine skromna takmičarska forma koju su pokazali naši igrači.

"Vidi se da mnogim igračima nedostaje takmičarskog ritma, da nisu standardni u svojim klubovima. Izgubili smo mnogo lopti u drugom poluvremenu, što je otvaralo kontre protivniku. Ako se to ne popravi, ako neki ne postanu standardniji u svojim klubovima, plašim se da ćemo biti u problemu i da ću morati da se vraćam starijim i iskusnijim igračima", kazao je Brnović.

Iako je Crna Gora bila u najmanju ruku ravnopravan rival domaćinu, Slovačka je slavila golovima postignutim u finišu oba poluvremena. Gol kojim je Vajs donio prednost svom timu stigao je nakon olako dosuđenog penala.

"Rezultat mi nije bio u prvom planu, ali mi nije svejedno što smo izgubili, jer ne volim da gubim. Neke stvari su bile protiv nas, ne znam je li penal postojao ili nije, ali je sviran u nadoknadi prvog poluvremena i to nakon 45 minuta u kojima smo bili dobri makar koliko i domaćin, a to je uticalo na igrače, psihički, a potom i fizički. Opet, sa druge strane, nismo imali sreće u napadu, neće nas gol, bili smo blizu u nekoliko navrata", istakao je Brnović.

Uprkos lošem rezultatu, naš selektor je prepoznao i dosta pozitivnih stvari, naročito kada je igra u odbrani u pitanju.

"Balić je bio solidan osim u prvih deset minuta, Baša i Simić stabilni, Zvrerotić dobar, Tomašević takođe u nastavku osim te greške kod gola", rekao je Brnović nakon utakmice.

Crna Gora će sjutra otputovati za Austriju gdje je za tri dana očekuje duel sa Iranom, jednim od učesnika Svjetskog prvenstva u Brazilu. Stručni štab ima zadatak da fizički povrati ekipu, jer ga u ponedjeljak očekuje agresivniji protivnik.

"Vidjećemo ko je spreman, a ko je istrošen, pa ćemo na osnovu toga odrediti ko će da igra. Imamo dva dana da se odmorimo, čeka nas još agresivniji protivnik, ali mislim da imamo šansu, jer tehnički nije jak u napadu kao Slovačka", zaključio je Brnović.