"A" selekcija Crne Gore poražena je večeras na gostovanju u Senecu od Slovačke sa 2:0. Uprkos porazu, naš tim je ostavio solidan utisak i bio u najmanju ruku ravnopravan rival raspoloženom domaćinu, ali je, čini se, preskupo platio nekoliko grešaka i jednu diskutabilnu sudijsku odluku.

Nakon početnog "odmjeravanja" dva protivnika, prva prava šansa viđena je u 11. minutu kada je Bakić olako izgubio loptu na sredini terena i omogućio kontru protivniku, ali se Štok iz dobre pozicije odlučio za lob udarac koji nije bio precizan. Sedam minuta kasnije slovački napadač, strijelac najljepšeg gola 2012. godine u izboru Fife, pokazao je da ima top u nogama, ali je Poleksić sjajno intervenisao.

Uprkos šansama protivnika Slovačke, Crna Gora je tehnički igrala bolje od protivnika i držala više loptu u svom posjedu, pa je do poluvremena viđeno nekoliko odličnih akcija a prvu veliku šansu imala je u 27. minutu kada je Dubravka "skinuo" centaršut Zverotića sa glave Bakića, nakon čega je Đomber sa gol linije izbacio loptu nakon lob udarca Božovića. Sedam minuta kasnije Zverotić je dobro šutirao sa 20-ak metara, ali je bio zamalo neprecizan.

Kada je Vajs u 42. minutu propustio dobru priliku da kazni grešku Jankovića, činilo se da će poluvrijeme biti završeno bez golova. Tako, međutim, nije mislio poljski sudija Frankovski koji je kod jednog prekida za domaće neobjašnjivo dosudio penal zbog navodne igre rukom Vladimira Božovića. Poleksić je odbranio udarac Vajsa sa bijele tačke, ali je napadač domaćih bio najbrži i odbijenu loptu smjestio u mrežu.

Najbliža izjednačenju Crna Gora je bila u 58. minutu kada je Jovetić odlično šutirao sa 20-ak metara, ali je lopta nakon njegovog udarca lijevom nogom očešala stativu protivničkog gola sa pogrešne strane stative. Naš kapiten je opasno šutirao i u 83. minutu poslije centaršuta Zverotića, ali je Novota bio dobro postavljen. Umjesto zasluženog izjednačenja, naša selekcija je primila gol - Mak se domogao lopte nakong greške naše odbrane i asistirao Jendrišeku koji sa par koraka nije pogriješio. Već u narednom napadu Jovetić je sjajno šutirao iz velike daljine, ali je Novota vrhovima prstiju uspio da spriječi loptu da uđe u mrežu...

Narednu utakmicu naša selekcija igra za tri dana u austrijskom gradu Hartbergu, kada će od 18.30 časova odmjeriti snage sa Iranom.


 

Slovačka - Crna Gora 2:0 (1:0)

Stadion NTC, Senec
Gledalaca: 1.000

Sudija: Bartoš Frankovski (Poljska)

Strijelci
1:0 - Vajs 45+1'
2:0 - Jendrišek 85'

Žuti kartoni
Vukčević, Janković, Božović - Crna Gora

Slovačka: Martin Dubravka (od 46' Jan Novota), Peter Pekarik, Norbert Đomberg, Jan Đurica, Erik Čikoš, Viktor Pečovski (od 90' Pavol Farkaš), Karim Gede, Stanislav Šestak, Vladimir Vajs (od 69' Erik Sabo), Miroslav Štok (od 69' Erik Jendrišek), Adam Nemec (od 46' Robert Mak). Selektor: Jan Kozak.

Crna Gora: Vukašin Poleksić, Elsad Zverotić, Marko Baša (od 46' Žarko Tomašević), Marko Simić, Saša Balić (od 67' Luka Đorđević), Nikola Vukčević, Branislav Janković (od 59' Darko Nikač), Marko Vešović (od 85' Miroje Jovanović), Marko Bakić (od 51' Branko Bošković), Vladimir Božović, Stevan Jovetić (od 87' Darko Zorić). Selektor: Branko Brnović.