Fudbaleri Budućnosti pobijedili su Mornar rezultatom 3:0 u finalu Kupa Crne Gore u kadetskoj konkurenciji. Izabranici Slavka Vlahovića tako su odbranili trofej koji su podigli i prethodne sezone.

Kadeti Budućnosti zasluženo su osvojili Kup, pošto su u većem dijelu susreta bili bolji od današnjeg rivala. Vlahovićevi momci imali su znatno veći posjed lopte, iz kojeg su uspjeli da stvore veliki broj prilika ali da u pogodak pretvore samo tri.

Budućnost je u prvom napadu umalo došla do prednosti, zahvaljujući nespretnoj intervenciji protivničkog golmana nakon centaršuta Raičkovića sa resne strane. Ono što nisu uspjeli u prvom minutu, „plavo – bijeli“ su uradili u 27. minutu. Camaj je odlično prošao po desnoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor gdje se najbolje snašao Ujkaj i donio prednost svom timu.

U posljednjem minutu prvog dijela Budućnost je duplirala prednost. Još jednu dobru akciju Camaja po desnoj strani Barani su zaustavili prekršajem u kaznenom prostoru, pa je Perović loptu sa „kreča“ poslao iza leđa protivničkog golmana.

Na početku drugog dijela Mornar je zaprijetio preko Darmanovića koji je odlično izveo slobodan udarac ali je lopta završila pored stative. Već u sljedećem napadu Budućnost je odgovorila preko Perovića koji je sa desetak metara loptu poslao preko prečke. Napadač podgoričkog tima mogao je u 60. minutu po drugi put da se upiše u listu strijelaca ali je nakon odličnog solo prodora poslao loptu pored stative.

Konačan rezultat susreta postavio je rezerivista Luka Prelević u sudijskoj nadoknadi vremena.



Budućnost – Mornar 3:0

Podgorica – Trening kamp FSCG.
Gledalaca: oko 100.

Sudija: Miloš Bešović

Rezultat
1:0 – Ujkaj 27'
2:0 – Perović (p) 40'
3:0 – Prelević 80'+

Žuti kartoni
Darmanović – Mornar

Budućnost: Milisav Vuksanović, Filip Filipović, Radovan Pejović, Božidar Đukić, Blagoje Đurković, Danilo Marković (Pavle Obradović), Miomir Đuričković (Matija Janketić), Mihailo Perović (Nemanja Vukićević), Driton Camaj, Leon Ujkaj (Nemanja Palibrk), Aleksandar Raičković (Luka Prelević).

Mornar: Miloš Vulezić (Stefan Velimirović), Nikola Pejanović, Kristijan Škrelja, Aleksandar Brežanin (Radovan Barjaktarović), Jovan Nikezić, Belmin Mehović (Egon Feka), Arsenije Darmanović, Halil Muharemović (Aleksandar Sekulović), Nikola Đukić, Bogdan Masoničić, Luka Merdović (Balša Bušković).