Derbi meč 31. kola u kojem su snage odmjerili Čelik i Sutjeska završen je bez pobjednika. Ishod nikšićkog derbija najviše odgovara Lovćenu koji je savladao Dečić i došao na samo bod od prvog mjesta na tabeli koje drži ekipa Sutjeske. Dva tima će u narednom kolu odigrati međusobni duel koji će umnogome uticati na ishod šampionske trke u osmoj sezoni crnogorske fudbalske lige.

Lovćen je sa četiri lopte u mreži sa Cetinja ispratio ekipu Dečića koja će se naredne sezone takmičiti u Drugoj ligi Crne Gore. Nikola Draganić dva puta je tresao mrežu Tuzana, jednom je bio precizan Bogdanović dok je četvrti pogodak za domaćina postigao defanzivac gostiju Toskić. Golove za Dečić postigli su Pepić i Akosta.

Budućnost je nakon dva odlična izdanja i pobjeda u duelima sa Sutjeskom i Lovćenom poražena na svom terenu od ekipe Mogrena koja se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli. Budvani su golovima Đurišića i Markovića došli do velika tri boda u pokušaju da izbjegnu baraž za opstanak u Telekom 1. CFL.

Veoma važne pobjede u gostima upisali su Grbalj i Mladost – tim iz Radanovića slavio je minimalnu pobjedu u Baru, dok je Mladost osvojila stadion pod Malim brdom. Sva tri boda Grbljanima donio je Obradović pogotkom u 71. minutu susreta.

Mladost se sa novom pobjedom „odlijepila“ na plus tri u odnosu na ekipe koje se nalaze u zoni baraža. Pobjedu timu sa Starog aerodroma donijeli su Petrović i Mugoša, iako je Petrovac prvi pronašao put do protivničke mreže preko Božovića. Pogodak u Petrovcu omogućio je Mugoši da poveća prednost u odnosu na konkurenciju u borbi za trofej Radia Crne Gore – mladi napadač do sada je mreže protivnika tresao 14 puta.

Zeta je pred svojinm navijačima upisala minimalnu pobjedu u duelu sa Rudarom. Golubovčani su do sva tri boda došli u 55. minutu kada je protivničku mrežu zatresao Dujković.

Rezultati
Čelik – Sutjeska 0:0

Lovćen – Čelik 4:2

Budućnost – Mogren 0:2

Zeta – Rudar 1:0

Mornar – Grbalj 0:1

Petrovac – Mladost 1:2