Selektor omladinske reprezentacije Aleksandar Miljenović objabio je spisak igrača koji će braniti boje Crne Gore na turniru elitne runde kvalifikacija za plasman na U19 Evropsko prvenstvo koji se održava u Engleskoj.

Naša omladinska reprezentacija po drugi put će turnir elitne runde igrati u Engleskoj. Generacija igrača rođenih 1992. godine i kasnije umalo je izborila plasman na završni turnir u konkurenciji vršnjaka iz Engleske, Švajcarske i Slovenije.

Ovog puta Miljenovićevi izabranici imaće priliku da, pored domaćina turnira, odmjere snage i sa Škotskom i Ukrajinom. U prvom kolu turnira koje je na programu 24. maja "sokoli" će za protivnika imati selekciju Engleske.

Naredni meč naša selekcija odigraće dva dana kasnije protiv selekcije Ukrajine, dok će u posljednjem kolu koje se igra 29. maja odmjeriti snage sa vršnjacima iz Škotske.

Sve mečeve elitne runde naši omladinci odigraće na stadionu Beskot u Volsolu sa početkom u 16.00 časova.

- Plasmanom u elitnu rundu kvalifikacija ostvarili smo osnovni cilj, ali naravno da ni tamo ne putujemo bez ambicija. Nažalost, nećemo biti kompletni jer pored Kordića i Boljevića za koje smo unaprijed znali da neće putovati, sa nama neće biti ni Pepić zbgo zdravstvenih razloga. Želio bih da se zahvalim selektoru Brnoviću koji nam je za ovaj turnir oslobodio Nebojšu Kosovića, koji nam može puno koristiti ako odigra na nivou svojih mogućnosti. U ovoj fazi nema slabih protivnika. Engleska kao domaćih i redovni učesnik Evropskog prvenstva je sigurno favorit ali su i Ukrajina i Škotska reprezentacije za respekt. Očekujem da naši igrači pruže svoj maksimum a za koji rezultat će to biti dovoljno, ostaje da se vidi, rekao je selektor Miljenović

Spisak - golmani: Suad Ličina (Čelik), Marko Novović (Zeta); odbrana: Andrija Vukčević, Marko Kažić (Budućnost), Jovan Baošić, Miloš Milović (Mogren), Nemanja Cavnić (Zeta), Danilo Šarkić (Varegem, Belgija), Ilija Tučević (Grbalj); vezni red: Nebojša Kosović (Ujpešt, Mađarska), Marko Janković (Olimpijakos, Grčka), Marko Ćosić (Mogren), Jovan Čađenović (Partizan, Srbija), Marko Ilinčić (Budućnost), Žarko Grbović (Tvente); napad: Vladan Karadžić (Sutjeska), Boris Cmiljanić (Budućnost) i Nikola Vujnović (Radnički Obrenovac, Srbija).