ODRŽANA XVII SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA FSCG

Izborna skupština Fudbalskog saveza Crne Gore biće održana 9. jula, odlučeno je danas na XVII sjednici Izvršnog odbora FSCG u Podgorici.

Izvršni odbor je naložio regijama, udruženjima trenera i sudija da do 10. juna održe svoje izborne skupštine kako bi potom dostavili liste delegata za Izbornu skupštinu. Predlozi za predsjednika Saveza treba da se dostave FSCG do 19. juna 2009. godine, kao i predlozi kandidata za pojedine organe saveza.

Izvršni odbor FSCG je raspravljao o zahtjevu FK “Budućnost” povodom utakmice 27. kola T-Com 1.CFL FK “Zeta” – FK “Mogren” i zaključio da slučaj treba ostaviti u nadležnosti Disciplinske komisije FSCG koja je već pokrenula disciplinski postupak i koja će u redovnoj proceduri donijeti svoju odluku. Izvršni odbor smatra da odluka FK “Zeta” da odigra utakmicu sa rezervnim sastavom ne doprinosi regularnosti takmičenja i prosperitetu fudbala, uz nedvosmislen stav da FK “Mogren” ne snosi nikakvu krivicu za ovaj događaj i da on ni u kom slučaju neće poremetiti tradicionalno dobre odnose između FK “Budućnost” i FK “Mogren”. Uz to IO je dao punu podršku takmičarskim organima Saveza i apelovao na sve učesnike prvenstva da svako na svoj način doprinese fer-pleju i regularnosti takmičenja.

IO je utvrdio i termine prelaznog roka za fudbalere za sezonu 2009/10. Ljetnji prelazni rok će trajati od 8. juna do 5. avgusta, dok će zimski prelazni period trajati od 18. januara do 15. februara.

Izvršni odbor je usvojio i Kodeks o ponašanju članova fudbalskih organizacija kojim se regulišu pravila ponašanja klubova, igrača, sudija, delegata, članova organa i ostalih fudbalskih radnika u vezi sa fudbalskim aktivnostima. Kodeks treba da afirmiše pozitivna načela u fudbalskom sportu, a posebno fer i korektno ponašanje svih članova fudbalske organizacije.