Fudbaleri Budućnosti uspjeli su da u posljednja dva kola savladaju dvije prvroplasirane ekipe na tabeli Telekom 1. CFL. Nakon minimalne pobjede u duelu sa Lovćenom pred svojim publikom, izabranici Gorana Perišića osvojili su sva tri boda na gostovanju ekipi Sutjeske u 30. kolu Telekom 1. CFL. Ponovo je „plavo – bijelima“ za sva tri boda bio dovoljan jedan pogodak – pitanje pobjednika u crnogorskom derbiju riješio je Darko Nikač, koji je mrežu Nikšićana zatresao u 59. minutu. Tri boda osvojena u Nikšiću omogućila su „plavo-bijelima“ da pobjegnu na plus šest u ondosu na Petrovac, jedinog konkurenta u borbi za četvrto mjesto.

Lovćen nije uspio da se vrati na „minus jedan“ u odnosu na lidera šampionata. Cetinjani su pred svojim navijačima ugostili Čelik i osvojili samo jedan bod. „Metalurzi“ su mogli i do pobjede, ali je Jovović zatresao sopstvenu mrežu u 84. minutu i izjednačio rezultat. Prethodno je Ivanović donio prednost gostima. Tri kola prije kraja Lovćen ima tri boda manje od Sutjeske, koja brani šampionsku titulu.

Mladost je pred svojim navijačima savladala ekipu Mornara, što je timu sa Starog aerodroma omogućilo bijeg iz zone baraža. Izabranici Radovana Kavaje do pobjede u duelu sa direktnim rivalom u borbi za opstanak u Telekom 1. CFL došli su golovima Mugoše i Burzanovića.

Rudar je slavio pobjedu na gostovanju Dečiću rezultatom 2:1. Tri kola prije kraja šampionata tim iz Tuzi je u veoma teškoj situaciji – Dečić ima šest bodova manje od Mogrena koji se nalazi na mjestu koje vodi u baraž za opstanak u elitnom društvu.

Grbalj je upisao ubjedljivu pobjedu u duelu sa Zetom. Tim iz Radanovića tri puta je tresao mrežu protivnika, kojem je dozvoliio samo jednom da pogodi metu. Pobjedu čete Aleksandra Nedovića potpisali su Janković, Obradović i Ašćerić, dok je jedini pogodak za goste postigao Kalačević.

Podjela bodova viđena je u komšijskom derbiju u kojem su snage odmjerili Mogren i Petrovac. Utakmica odigrana na Lugovima završena je rezultatom 1:1.

Prvo mjesto u borbi za Trofej Radija Crne Gore drži Stefan Mugoša. Napadač Mladosti 13 puta je tresao mrežu protivnika u dosadašnjem toku šampionata.

Rezultati

Sutjeska – Budućnost 0:1

Lovćen – Čelik 1:1

Mogren – Petrovac 1:1

Dečić – Rudar 1:2

Grbalj – Zeta 3:1

Mladost – Mornar 2:1