Ženska "A" selekcija Crne Gore doživjela je novi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se 2015. godine igra u Kanadi - izabranice Zorana Mijovića poražene su večeras u Bangoru od Velsa sa ubjedljivih 4:0.

Premda je još prošlog novembra u Nikšiću bilo jasno da je Vels u ovom trenutku mnogo jači tim od Crne Gore, ostaje utisak da su naše igračice i ovog puta pobjedile same sebe - i to naivno primljenim golovima u 12. i 14. minutu kada su Viltšajr i Fišlok praktično iz ničega donijele nedostižnu prednost svom timu. Kapiten domaće ekipe, Džesika Fišlok do kraja meča postigla je još dva gola i tako stigla do prvog het-trika u dresu "zmajeva".

- Ekipa Velsa je ponovo pokazala da je kvalitetniji tim od nas. Suprotstavili smo se koliko smo mogli, ali ostaje velika žal zbog katastrofalnih grešaka kojima smo omogućili protivniku da postigne tri laka gola u prvom poluvremenu i tako riješi utakmicu. Ne sumnjam da će ove utakmice biti dragocjeno iskustvo za ovu generaciju, ali moramo učiti iz svojih grešaka kako bi do kraja kvalifikacija popravili utisak koji smo pokvarili u posljednjih nekoliko utakmica. Da nedostaje mnogo iskustva dokazuju i tri nepotrebno dobijena žuta kartona zbog kojih ćemo imati velikih problema sa sastavom na gostovanju Ukrajini. Ipak, vidio sam i nekoliko dobrih stvari - borbenost i disciplina bili su na visokom nivou i čestitam djevojkama na tome - rekao je naš selektor Zoran Mijović.

Crna Gora je tako ostala na dnu šeste kvalifikacione grupe sa sedam poraza, dok se Vels učvrstio na drugom mjestu sa pet bodova zaostatka za Engleskom koja je večeras u Šruzberiju savladala Ukrajinu sa 4:0.



Vels - Crna Gora 4:0 (3:0)

Stadion "Nantport", Bangor
Gledalaca: 1.000

Sudija: Lina Letovara (Finska)

Strijelci
1:0 - Viltšajr 12'
2:0 - Fišlok 14'
3:0 - Fišlok 23'
4:0 - Fišlok 50'

Žuti kartoni
Bulatović, Đoković, Vulić - Crna Gora

Vels: Nikola Dejvis, Nikola Kazns, Helen Blezard, Kajl Dejvis, Sofi Ingl, Angarad Džejms (od 79. Mišel Grin), Loren Dajkis (od 60. Žozefin Grin), Hejli Led, Nataša Harding, Džesika Fišlok (od 86. Nadia Lorens), Sara Viltšajr. Selektor: Džermo Matikainen.

Crna Gora: Marija Žižić (od 46. Iva Milačić), Andreja Vidić, Maja Mićunović, Tatjana Đurković, Ivana Krivokapić (od 79. Tamara Bojat), Slađana Bulatović, Armisa Kuč, Darija Đukić (od 76. Jelena Šturanović), Jasna Đoković, Milica Vulić, Jovana Mrkić. Selektor: Zoran Mijović.