Četiri kola prije kraja šampionata fudbaleri Sutjeske su stekli četiri boda prednosti u odnosu na Lovćen. Nikšićani su upisali minimalnu pobjedu na gostovanju Petrovcu, dok je Lovćen u premijernom meču kola poražen na gostovnaju Budućnosti. U trku za šampionsku titulu vratio se i Čelik, koji nakon ubjedljivog trijumfa nad Dečićem za liderom šampionata zaostaje šest bodova. 

Izabranici Dragana Radojičića uspjeli su da iskoriste kiks Lovćena na Gradskom stadionu u Podgorici. Aktuelnom šampionu bio je dovoljan jedan pogodak da se sa stadiona pod Malim brdom vrate sa tri boda. Da se mreže domaćina zatrese pobrinuo sa Masato Fukui u 53. minutu susreta. 

Fudbaleri Lovćena upisali su prvi poraz u 2014. godini. Seriju bez poraza koju su Cetinjani započeli u decembru prošle godine prekinuo je Milivoje Raičević – napadač Budućnosti je je pogotkom u 59. minutu susreta donio trijumf četi Gorana Perišića. Poraz na Gradskom stadionu u Podgorici usporio je izabranike Mojaša Radonjića u trci za šampionsku titulu koju vode sa ekipom Sutjeske. Cetinjani nakon odigranih mečeva 29. kola imaju samo dva boda prednosti u odnosu na Čelik sa kojim će odmjeriti snage u narednom kolu na Obilića poljani. 

Čelik je bio ubjedljiv u odmjeravanju snaga sa „fenjerašem“ Dečićem, iako su Tuzani prvi pogodili protivničku mrežu – u 25. minutu golmana Delibašića nadmudrio je Božo Marković. „Metalurzi“ su do kraja susreta opravdali ulogu favorita i sa pet pogodaka ispratili goste, koji imaju pet bodova manje od Mogrena koji je u zoni baraža. 

Budvani su u 29. kolu osvojili bod na gostovanju Mogrenu, dok je ekipa Mladosti koja se takođe nalazi u zoni baraža, pretrpjela minimalan poraz na Trešnjici u odmjeravanju snaga sa Zetom. 

Podjela bodova viđena je u Pljevljima – Rudar i Grbalj po jednom su tresli protivničku mrežu. 

Rezultati
Budućnost – Lovćen 1:0

Petrovac – Sutjeska 0:1

Čelik – Dečić 5:1

Mornar – Mogren 2:2

Zeta – Mladost 1:0

Rudar - Grbalj 1:1