U čast 70 godina postojanja Radija Crne Gore, a uz podršku Fudbalskog saveza Crne Gore, nagrada za najboljeg strijelca Telekom 1.CFL će od ove sezone nositi ime ove medijske kuće. Nagrada za najboljeg strijelca lige, pandan nacionalne zlatne kopačke, zvaće se "Trofej Radija Crne Gore", koji je obezbijedio je i vrijedan pehar koji će biti uručen najefikasnijem crnogorskom fudbaleru.

Urednik sportske redakcije najstarijeg elektronskog medija u Crnoj Gori Radislav Tvrdišić istakao je kako je sportska redakcija ovu neprofitnu akciju pokrenula u cilju promicije fudbala i sporta uopšte.

- Naš radio je najstariji elektronski medij u Crnoj Gori sa tradicijom sportskih i, konkretno, fudbalskih prenosa dugom šest decenija. Šteta što akcija nije pokrenuta ranije jer bi trofej - odgovarajuća vrijednost zlatnoj kopački u nekim drugim fudbalskim takmičenjima - sigurno puno značio najboljim golgeterima u našem fudbalu - rekao je Tvrdišić na zvaničnoj promociji projekta.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Momir Đurđevac pozdravio je inicijativu Radija Crne Gore.

- Radiju Crne Gore čestitamo veliki jubilej, a ovo je jedan od načina da se zahvalimo tom mediju, naročito sportskoj redakciji, na profesionalnom odnosu prema domaćem fudbalu, što maksimalno profesionlno prate dešavanja na crnogorskim stadionima u ne baš sjajnim uslovima. Bez obzira koliko često reprezentativni fudbal bio u prvom planu, bez domaćeg fudbala nema ni onog što se dešava na međuanrodnoj sceni - rekao je generalni sekretar FSCG.

Generalni direktor Radija i televizije Crne Gore Rade Vojvodić kazao je da je dobro da Radio kao najstariji elektronski medij uspješno promoviše domaći fudbal i crnogorski sport uopšte.

- Javni servis daje veliki značaj promociji crnogorskog sporta. Nadam se da će ova akcija, ali i buduće, dati značajan doprinos naporima crnogorskih sportista i njihovoj afirmaciji. Otvoreni smo i sarađujemo sa svim savezima i tu smo da u interesu javnosti promovišemo društvene i ukupne vrijednosti građana i države Crne Gore - rekao je Vojvodić, čije mišljenje dijeli i predsjednik Savjeta RTCG Dušan Simonović: - Projekat Radija i FSCG je lijepa aktivnost koju dominantno koordinira sportska redakcija. Zahvalan sam im zbog ideje i saradnje koju kroz to žele ostvariti sa FSCG. Očekujem još mnogo ideja iz te reakcije.