Selektor pionirske reprezentacije Crne Gore Boris Miličković objavio je spisak igrača koji nastupaju u klubovima Južne regije za kamp koji će se od 24. do 28. aprila održati u Baru.

Selektor Miličković i stručni štab odabrali su igrače iz klubova Južne regije koji će učestvovati na kampu, kojim će ujedno početi proces stvaranja pionirske reprezentacije Crne Gore. Poziv za kamp dobili su - golmani: Vuko Vujović (Lovćne), Igor Nikić (Bokelj) i Luka Đurović (Grbalj); odbrana: Bogdan Rašo, Nemanja Petrović (Igalo), Miloš Vučetić, Andrej Vraneš (Mogren), Matija Pejović (Lovćen), Igor Maljević (Mornar), Armin Muharemović (Federal) i Ivan Kovačević (Arsenal); vezni red: Vasko Stojković (Mornar), Miloš Ivančević (Grbalj), Jovan Rudan (Igalo), Petar Šoć (Lovćen), Dušan Beden (Bokelj), Marko Đurišić (Mogren) i Filip Kiković (Federal); napad: Dušan Burić (Bokelj), Ljubo Kovačević (Orjen), Aleksa Latković (Lovćen), Zaim Divanović (Federal) i Luka Topčić (Igalo).

Selektor pionirske reprezentacije ističe da je kamp Južne regije u Baru prvi korak ka formiranju kadetske reprezentacije.

- Nakon selektivnih utakmica na nivou regije i odgledanih takmičarskih utakmica klubova iz Južne regije odabrali smo igrače za petodnevni kamp koji će se održati u Baru. U toku kampa sa kandidatima koji su zaslužili poziv radićemo na tehničko - taktičkom planu i pripremi igrača za naredne akcije i kampove na državnom nivou. U toku maja očekuju nas posmatranje takmčarskih utamica, selektivne utakmice i kampovi za igrače koji nastupaju u klubovima Sjeverne i Srednje regije. Nakon kampova po regijama doći ćemo do spiska igrača koji će biti pozvani za kamp na nivou Saveza koji će se održati u junu - rekao je Miličković.

Pored selektora Miličkovića sa kandidatima za crnogorsku reprezentaciju radiće njegovi asistenti Predrag Jovetić i Dušan Čarapić, kao i trener golmana Srđan Kljajević.