Raspored na čelu tabele nije se promijenio nakon utakmica 27. kola - lider Sutjeska je remizirala bez golova sa Zetom u Golubovcima, ali je zadržala bod prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Lovćen koji je morao da se zadovolji remijem u Baru.

Za razliku od aktuelnog šampiona, koji do kraja meča nije uspio da pronađe put do gola Golubovčana, Lovćen je poveo već u sedmom minutu utakmice preko Martinovića. Ipak, da do smjene na vrhu ipak ne dođe pobrinuo se najbolji strijelac Mornara Vujačić koji je u finišu prvog poluvremena postavio, pokazalo se, konačan rezultat.

Budućnost je sigurnom pobjedom nad Dečićem preuzela četvrto mjesto od Petrovca koji sjutra u derbiju kola dočekuje trećeplasirani Čelik. Pobjedu kod kuće upisao je i Rudar predvođen dvostrukim strijelcem Nestorovićem, iako je Mogren pod Golubinjom dugo vodio golom Kaluđerovića.

Mladost je u gostima savladala Grbalj, a mladi napadač Stefan Mugoša sa tri gola preuzeo čelo liste strijelaca sa 12 postignutih golova u sezoni. Mugoša je tako postao glavni kandidat za osvajanje trofeja Radija Crne Gore, s obzirom da je najbliži pratilac Petar Orlandić ove zime napustio Zetu, dok dva Vujačića - Vule iz Mornara i Aleksandar iz Budućnosti - zaostaju po četiri gola.

Rezultati

Zeta - Sutjeska 0:0

Mornar - Lovćen 1:1
Vujačić 45' - Martinović 7'

Budućnost - Dečić 3:1
Vujačić 3',68', Hočko 90' - Vučković 87'

Rudar - Mogren 2:1
Nestorović 63',81' - Kaluđerović 29'

Grbalj - Mladost 1:3
Glavan 83' - Mugoša 24',30',65'(p)

Nedjelja

Petrovac - Čelik