Kadetska reprezentacija Crne Gore pretrpjela je minimalan poraz u duelu sa vršnjacima iz Izraela odigranom u drugom kolu razvojnog turnira UEFA koji se održava u Luksemburgu.

Pitanje pobjednika susreta riješeno je na samom početku, pošto su Izraelci mrežu našeg gola zatresli veći u trećem minutu.

Jedini pogodak na današnjem susretu postigao je Katabi koji je odlično utrčao u prazan prostor i iskoristio dodavanje nakon izgubljene lopte našeg tima na sredini terena.

„Sokolići“ su imali nekoliko prilika da poravnaju rezultat već prije odlaska na odmor, od kojih je najbolja viđenau 34. minutu. Nakon starta nad Kasumovićem u kaznenom prostoru Izraela sudija je opravdano pokazao na bijelu tačku, ali je udarac Burzanovića sa „kreča“ zaustavio Čajon.

U nastavku susreta naša selekcija pojačala je pritisak na gol protivnika, ali su Izraelci uspjeli da odbrane rano stečenu prednost.

Najzrelije prilike propustili su da realizjuju Burzanović i Kasumović – kapiten „sokolića“ je nakon centaršuta Krcića loše reagovao na drugoj stativi, dok je Kasumović nakon odličnog dodavanja kapitena poslao loptu preko gola sa desetak metara.

- Tvrda i borbena utakmica, sa puno jakog ritma na teškom terenu. Utakmicu je obilježio pad koncentracije naše zadnje linije na samom početku susreta za rano vođstvo Izraela, nakon čega je viđena potpuna dominacija naše selekcije u posjedu lopte i konkretne situacije za postizanje pogotka. Kada promašite penal u prvom dijelu i dvije velike prilike u nastavku, teško možete očekivati i doći do pozitivnog rezultata. Dešavaju se i ovakve utakmice u kojima, za razliku od jučerašnjeg susreta, dobru igru ne isprati dobar rezultat. Ostaje nam da sjutrašnjim treningom osvježimo ekipu pred zadnji meč u kojem za protivnika imamo selekciju Andore, rekao je selektor Ljutica.

Posljednji meč na razvojnom turniru naša selekcija igra u petak protiv vršnjaka iz Andore sa početkom u 10.00 časova.



Crna Gora – Izrael 0:1

Luksemburg, Stadion Demi Steišen Stajnfort. 

Strijelci
0:1 – Katabi 3'

Crna Gora: Matija Gligorović, Balša Janičić (Luka Malešević), Balša Banović, Janik Filipović (Jovan Jablan), Danilo Vukićević (Vojin Manojlović), Balša Goranović, Marko Burzanović (Pavle Krstović), Alija Krnić, Đanluka Kasumovićm (Danilo Marković (Aleksandar Brežanin)), Ilija Vukotić, Matija Stanjević (Emrah Krcić).

Izrael: Haviv Čajon, Jonatan Levi (Omer Ben Zvi Retman), Bar Galil,Šaj Golan, Jam Koen, Tomer Altman (Benjamin Tridubski), Gal Katabi, Anas Mahmid, Roj Jonatan Ronen (Jarin David Perez), Vael Nadžar (Ejtan Ratson), Manamato Asefa.