Nakon 26. odigranih kola u Telekom 1. CFL razlika između prvoplasirane Sutjeske i najbližeg pratioca, ekipe Lovćena smanjena je na samo jedan bod. Nikšićani su osvojili samo bod u duelu sa Rudarom pred svojim navijačima, što je četi Dragana Radojičića četvrti meč u nastavku u kojem nisu osvojili sva tri boda – po dvije utakmice lider šampionata završio je porazom i remijem.

Cetinjani su iskoristili nekoliko loših rezultata aktuelnog šampiona i serijom pobjeda „istopili“ zaostatak od sedam bodova koji su imali na startu drugog dijela prvenstva. Izabranici Mojaša Radonjića danas su na Obilića poljani sjajnom i efikasnom igrom u drugom poluvremenu došli do ubjedljive pobjede u odmjeravanju snaga sa Zetom. Mreža gostiju iz Golubovaca tresla se četiri puta i to nakon udaraca Božovića, Radovića, Bogdanovića i Uede.

U premijernom meču kola Čelik je golovima Brnovića u prvom poluvremenu i Ivanovća u drugom savladao ekipu Mornara. Sa nova tri boda Nikšićani su makar na dan preuzeli treće mjesto od ekipe Petrovca koju u nedjelju očekuje gostovanje na Gradskom stadionu u Podgorici.

U derbiju donjeg dijela tabele, poslednjeplasirani Dečić savladao je ekipu Mladosti koja se nalazi na mjestu koje vodi u baraž za opstanak u društvu najboljih. Tuzani sada imaju samo bod manje od Mogrena koji je na Lugovima bio bolji od Grblja, odnosno dva boda od današnjeg rivala.

Posljednji meč, ujedno i derbi, 26. kola u kojem se sastaju Budućnost i Petrovac odigraće se u nedjelju na Gradskom stadionu u Podogrici sa početkom u 14.00 časova.

Rezultati
Sutjeska – Rudar 0:0

Lovćen – Zeta 4:0

Mogren – Grbalj 3:1

Dečić – Mladost 2:1

Čelik – Mornar 2:0

Nedjelja
Budućnost – Petrovac 14.00h