Ženska "A" selekcija Crne Gore poražena je danas u Nikšiću od Bjelorusije sa 7:1 u utakmici šeste grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Naša selekcija je odigrala odlično prvo poluvrijeme, čak je i prva došla u vođstvo preko Ivane Krivokapić, ali je u drugom dijelu igre platila ceh velikim naporima koji nosi igranje dvije utakmice u pet dana na ovom nivou.

- Na žalost, ovo je naša realnost. Nadao sam se da ćemo uspjeti da izdržimo pritisak, da ćemo kroz veliku želju, volju i atosferu koju imamo uspjeti da nadomjestimo veliki umor. Ipak, u posljednjih dvadesetak minuta smo potpuno ostali bez snage, što je protivnik surovo kaznio. Mislim da smo svoje šanse propustili u prvom poluvremenu. U tom periodu smo igrali dobro i konkretno, dobro smo stajali na terenu. Većinu golova u nastavku smo primili iz naših grešaka, kao posljedicu naivnosti i, možda, nekvaliteta na nekim pozicijama. Ipak, to je realnost našeg ženskog fudbala i biće potrebno još mnogo napornog rada da dostignemo nivo na kojem igraju naši protivnici. Potrudićemo se da popravimo utisak u nastavku kvalifikacija, da pomognemo ovoj djeci da napreduju. Biće teško vratiti ekipu nakon ovakvog poraza, ali radićemo na tome - rekao je selektor Zoran Mijović.

Početak utakmice nije najavljivao težak poraz našeg tima, naročito nakon nekoliko bravuroznih prodora Slađane Bulatović, od kojih je jedan završen prekrasnom asistencijom za Ivanu Krivokapić je dovela naš tim u vođstvo u 24. minutu. Ipak, kako se prvi dio igre bližio kraju veliki umor je uzeo danak pa je naša selekcija sve teže uspjevala da iznese loptu pod pritiskom protivnika. Bjeloruskinje su iskoristile svježinu i loš dan našeg golmana Marije Žižić da već do poluvremena poravna rezultat, dok je u drugom poluvremenu viđena revija naivno primljenih golova u režiji Mirošničenko. Napadač gostiju je za pola sata postigla četiri gola i tako pokvarila odličan utisak koji je naša selekcija ostavila u prvom poluvremenu.

Crna Gora je tako ostala na posljednjem mjestu šeste grupe bez osvojenog boda iz šest utakmica. Narednu utakmicu naša selekcija igra 8. maja u Nantportu protiv Velsa, nakon čega će u junu gostovati Ukrajini.



Crna Gora - Bjelorusija 1:7 (1:1)

Gradski stadion, Nikšić
Gledalaca: 150

Sudija: Marte Soro (Norveška)

Strijelci
1:0 - Krivokapić 24'
1:1 - Pilipenko 37'
1:2 - Borisenko 52'
1:3 - Pilipenko 64'
1:4 - Mirošničenko 71'
1:5 - Mirošničenko 82'
1:6 - Mirošničenko 87'
1:7 - Mirošničenko 89'

Žuti kartoni
M.Mićunović, Đukić - Crna Gora
Kiose - Bjelorusija

Crna Gora: Marija Žižić, Andreja Vidić, Maja Mićunović, Tatjana Đurković, Ivan Krivokapić (od 77. Jelena Šturanović, Slađana Bulatović, Marija Vukčević (od 70. Tamara Bojat), Armisa Kuč, Jasna Đoković (od 62. Darija Đukić), Milica Vulić, Jovana Mrkić. Selektor: Zoran Mijović.

Bjelorusija: Ekaterina Kovalčuk (od 88. Ina Botjanovskaja), Anastasia Linik, Julija Selesarčik, Oksana Špak, Tacjana Kiose, Anastasia Kavanskaja (od 61. Liana Mirošničenko), Ana Pilipenko (od 79. Anastasia Popova), Anastasia Karlanova, Natalia Lastočkina, Julija Borisenko, Ekaterina Avkimovič. Selektor: Tacjana Volkava.