Ženska "A" selekcija Crne Gore sjutra će u Nikšiću dočekati Bjelorusiju u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kanadi. Izabranice Zorana Mijovića će pokušati da brzo zaborave težak poraz od Engleske i upišu prve bodove u grupnoj fazi kvalifikacija za SP.

Za razliku od meča u Brajtonu, naša selekcija će biti jača za kapitena Mariju Vukčević i Jelenu Šturanović koje su zbog povreda propustile meč sa Engleskom. Iako vremena za rekuperaciju nije bilo mnogo, Mijović je zadovoljan stanjem u ekipi i vjeruje da će protiv ravnopravnijeg protivnika pružiti dobru partiju.

- Mislim da smo dobro iskoristili ova tri dana da pripremimo ekipu, koliko se može opopraviti od zaista teške utakmice kakvu smo imali. I vi imati ćete imati priliku da vidite selekciju Engleske na djelu i uporedite nivo vrhunskog šenskog fudbala i nivo na kojem smo mi sada. Smatram da je Bjelorusija puno ravnopravniji protivnik, nadam se da su djevojke orne i spremne. Atmosfera je izvanredna, a uz to će nam se priljučiti i naš kapiten Marija Vukčević. Mislim da smo uspjeli da oporavimo ekipu nakon teškog poraza. Izgubiti 9:0 nije nimalo prijatno, ali vjerujte mi razlika je možda još i veća nego što rezultat govori - rekao je naš selektor.

Na pitanje da li ova selekcija može upisati porvi bod u kvalifikacijama, Mijović je potvrdio da je upravo to cilj koji su sebi postavili.

- To nam je cilj, za sjutrašnju utaknmicu - da osvojimo prvi bod. Ukoliko nam se ukaže prilika, možda ostvarimo i pobjedu. Cilj je upisati bodove i popraviti naš trenutni rejting na FIFA rang listi, ali i u grupi - istakao je Mijović.

Bodovima se nada i Slađana Bulatović, koja je u Brajtonu nosila kapitensku traku u odsustvu Marije Vukčević. Naša reprezentativka nije željela da se bavi prognozama, ali je obećala da će djevojke dati sve od sebe da izbore pozitivan rezultat.

- Nama je cilj da uzmemo bodove, nije bitno da li će se utakmica završiti neriješeno ili našom pobjedom. Naravno, mi ćemo ići na pobjedu u ovoj utakmici. Ne mogu da vam obećam golove ili da prognoziram šta će biti, ali mogu da vam obećam da ćemo dati svoj maksimum i potrudićemo se da svoju reprezentaciju predstavimo u što boljem svijetlu - rekla je Bulatović.

Utakmica Crna Gora - Bjelorusija igra se na Gradskom stadionu u Nikšiću sa početkom u 15 časova. Ulaz na utakmicu je slobodan.