Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je u Sarajevu odgovarajuću selekciju Makedonije i tako osvojila treće mjesto na memorijalnom turniru "Josip-Škija Katalinski". Naša selekcija je tako takmičenje završila sa dvije pobjede i jednim porazom.

Crna Gora je odlično otvorila utakmicu i povela već u trećem minutu golom kapitena Burzanovića koji je preciznim udarcem kaznio neodlučnost protivničke odbrane nakon duge lopte koja je stigla sa desnog boka. I nakon postignutog gola Crna Gora je bila bolji tim, a Makedonija je pokazala šta može tek nakon povrede Burzanovića koji je napustio igru u finišu prvog poluvremena. Uprkos većem posjedu lopte, Makedonci nisu stvorili mnogo prilika pred golom Carevića, dok je naša selekcija prijetila iz kontri odakle je stigao i drugi gol u sudijskoj nadoknadi - nakon brze transformacije Malešević je odlično pronašao Krnića koji je prevario golmana Trajčevskog i postavio konačan rezultat.

- Nakon tri jake utakmice koje smo odigrali u samo četiri dana, moram priznati da sam veoma zadovoljan nivoom igre i zalaganja koji smo pokazali na ovom turniru. Naravno, bilo je tu i oscilacija, tipičnih za ovaj uzrast, kao i grešaka koje moramo ispraviti u predstojećem periodu. Danas smo odigrali veoma dobro prvo poluvrijeme u kojem smo kroz dobar posjed lopte uspjeli da stvorimo nekoliko zrelih prilika za gol, od kojih smo jednu i iskoristili. U nastavku se osjetio umor nakon dva naporna meča, pa smo svjesno prepustili posjed lopte protivniku. Transformacija po osvojenoj lopti je odlično funkcionisala, što je krunisano i u sudijskoj nadoknadi kada smo riješili pitanje pobjednika - rekao je naš selektor Boris Ljutica.

Za naše kadete nema predaha, jer ih za manje od deset dana očekuje razvojni turnir u Luksemburgu.

- Čestitao bih svojim igračima na zalaganju i partijama koje su pružili na turniru u Sarajevu. Naš zadatak je da im u narednom periodu ukažemo na greške i pokušamo da ih otklonimo, za što ćemo priliku imati već naredne sedmice u Luksemburgu - istakao je Ljutica.



Crna Gora - Makedonija 2:0 (1:0)

Stadion "Grbavica", Sarajevo
Gledalaca: 150

Sudija: Irfan Peljto (BIH)

Strijeci
1:0 - Burzanović 3'
2:0 - Krnić 80+3'

Žuti kartoni
Ćosović - Crna Gora

Crveni karton
Sulejmani - Makedonija

Crna Gora: Lazar Carević, Emrah Krcić (Luka Malešević), Balša Goranović, Balša Banović, Janik Filipović, Danilo Marković, Kristijan Hadžiosmanović (Vojin Manojlović), Marko Burzanović (Aleksandar Brežanin), Ilija Vukotić (Alija Krnić), Filip Vorotović (Kostadin Nikić), Đanluka Kasumović (ANdrija Ćosović). Selektor: Boris Ljutica.

Makedonija: Filip Trajčevski, Kiril Ristovski, Filip Gičevski (Davor Zdravkovski), Filip Tezijev, Andrej Kirovski, Igor Petkov, Milan Ristovski, Lazar Stojkovski, Blažo Stojanov, Esmin Ličina, Viktor Timkov (Darko Dodev), Danijel Bonevski (Aljban Sulejmani). Selektor: Bobi Stojkoski.