Ženska "A" selekcija Crne Gore poražena je danas u Brajtonu od Engleske sa 9:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kanadi. Meč na prekrasnom Ameriken Ekspres Komjuniti stadionu bio je duel dvije po malo čemu ravnopravne selekcije u kojem je Engleska još jednom potvrdila da tehnički i fizički nema pravu konkurenciju u šestoj kvalifikacionoj grupi.

- Engleska je bila apsolutni favorit i tu je ulogu u potpunosti opravdala. Ja samo mogu da čestitam djevojkama na hrabroj igri i otporu koji su pružili mnogo jačem protivniku. Počeli smo nervozno, vjerovatno pod utiskom sjanog ambijenta u kojem smo igrali, a rano primljeni gol nas je malo poremetio pa u prvom dijelu igre nismo uradili ono što smo zamislili. Ipak, borbenost i ponašanje su bili na visokom nivou, pa djevojkama ne mogu zamjeriti ništa - rekao je Mijović.

Engleska je, pervođena napadačem Mančester sitija Toni Dugan, već do poluvremena riješila pitanje pobjednika, a pored mreže, dva puta je pogodila i okvir gola našeg tima. U teškom porazu, međutim, bilo je i poztivnih stvari za našu selekciju.

- Na ovoj utakmici smo dobili tri nove, prave igračice - Maju Mićunović, Tamaru Bojat i Milenu Vujičić. Bilo je divno gledati kako naše djevojčice, koje još nisu napunile ni 17 godina, igraju na visokom nivou protiv protivnica svjetske klase. Drago mi je da su djevojke iskoristile priliku koja im se ukazala zbog povreda iskusnijih igračica - istakao je Mijović.

Vremena za predah nema mnogo pošto naše djevojke već u četvrtak očekuje nova kvalifikaciona utakmica. Na Gradskom stadionu u Nikšiću od 15 časova, Crna Gora će dočekati selekciju Bjelorusije.

- Važno je da zaboravimo ovaj poraz i okrenemo se utakmici sa Bjelorusijom. Imamo pet dana da oporavimo ekipu kako bi se kvalitetno pripremili za utakmicu sa nama ravnopravnijim protivnikom u kojoj ćemo pokušati da ostvarimo pozitivan rezultat - zaključio je naš selektor Mijović.



Engleska - Crna Gora 9:0 (4:0)

Ameriken Ekspres Komjuniti Stadion, Brajton
Gledalaca: 8.908

Sudija: Elia Martinez (Španija)

Strijelci
1:0 - Dagan 2'
2:0 - Dagan 13'
3:0 - Aluko 37'
4:0 - Dž.Skot 40'
5:0 - Karni 49'
6:0 - Sanderson 55'
7:0 - Stouks 69'
8:0 - Dagan 71'
9:0 - Dauvi 84'

Engleska: Sioban Čembrlejn, Aleks Skot, Demi Stouks, Fara Vilijams, Stefani Hugton, Lusija Bronz, Eniola Aluko (od 64. Džejd Mur), Džil Skot, Lejni Sanderson (od 72. Elen Vajt), Karen Karni (od 59. Nataša Dauvi), Toni Dagan. Selektor: Mark Sampson.

Crna Gora: Marija Žižić, Željka Radanović (od 46. Tatjana Đurković), Andreja Vidić, Maja Mićunović, Ivana Krivokapić, Slađana Bulatović (od 74. Tamara Bojat), Armisa Kuč, Darija Đukić, Jasna Đoković (od 67. Nina Vujičić), Milica Vulić, Jovana Mrkić. Selektor: Zoran Mijović.