Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je odgovarajuću selekciju Sarajeva i Istočnog Sarajeva sa 3:0 i pokazala da je težak poraz od Amerike na startu memorijalnog turnira "Josip-Škija Katalinski" bio samo loš dan.

U Sarajevu je danas igrao samo jedan tim - izabranici Borisa Ljutice su imali mnogo veći posjed lopte od protivnika, stvorili pregršt odličnih prilika za pogodak od kojih su iskoristili tri, uključujući i spektakularan gol kapitena Burzanovića kojim je ovjerena pobjeda. Naša selekcija je povela u 50. minutu preko Hadžiosmanovića koji je preciznim udarcem u gol pretvorio asistenciju Burzanovića nakon brzo izvedenog slobodnog udarca, da bi šest minuta kasnije Vorotović glavom, nakon "skraćenog kornera" koji je izveo Krcić, zakucao loptu u mrežu Sarajevljana. Najljepši trenutak meča viđen je u 64. minutu kada je Burzanović sa svoje polovine matirao istrčalog golmana Sarajeva Tarika Abdulahovića i digao na noge sve na stadionu "Otoka".

- U mlađim kategorijama, a naročito u uzrastu ovih momaka, često se dešavaju situacije poput ove - da ekipa, samo dan nakon teškog poraza, u svim elementima nadigra protivnika. Danas smo dominirali u posjedu lopte, bili snažniji i odlučniji u duelima, zbog čega smo bili u mogućnosti da potpuno kontrolišemo ritam utakmice. Prava je šteta što nismo postigli još neki gol, jer smo po svemu pokazanom to i zaslužili. Moram da čestitam momcima na pristupu igri i zasluženoj pobjedi. Dobro je kada odličnu partiju isprati i dobar rezultat, a mi smo ovom pobjedom ostvarili zacrtani cilj - da izborimo još jednu utakmicu na turniru. Ostaje nam manje od pola dana da oporavimo ekipu i pripremimo se za meč sa Makedonijom - rekao je naš selektor Boris Ljutica.

Pobjedom nad Sarajevom i Istočnim Sarajevom, naša selekcija je izborila meč za treće mjesto u kojem će sjutra od 11 časova za protivnika imati Makedoniju.



Crna Gora - Sarajevo i Istočno Sarajevo 3:0 (0:0)

Stadion Otoka, Sarajevo
Gledalaca: 1.000

Strijelci
1:0 - Hadžiosmanović 50'
2:0 - Vorotović 56'
3:0 - Burzanović 64'

Žuti kartoni
Burzanović - Crna Gora

Crna Gora: Lazar Carević, Kostadin Mikić (Janik Filipović), Balša Banović (Jovan Jablan), Danilo Marković (Emrah Krcić), Aleksandar Brežanin (Alija Krnić), Balša Goranović, Marko Burzanović (Nikola Đukić), Kristijan Hadžiosmanović, Đan-Luka Kasumović (Ilija Vukotić), Filip Vorotović (Andrija Ćosović), Luka Malešević (Vojin Manojlović). Selektor: Boris Ljutica.

Sarajevo i Istočno Sarajevo: Marko Terzić (Tarik Abdulahović), Mufid Salčinović, Selmir Pidro, Haris Hajdarević (Nikola Bjeloš), Dejan Urta, Amer Hadžić, Armin Bijedić, Nikola Popovac (Alija Memić), Milan Kanostrevac (Semir Smajlagić), Benjamin Šehić, Dževad Pračić. Selektor: Zoran Erbez.