Ženska "A" selekcija Crne Gore počela je danas pripreme za dvije kvalifikacione utakmice za plasman na WA Svjetsko prvenstvo sa Engleskom i Bjelorusijom. Naše djevojke su prvi trening odradile u svojoj bazi u Baru, gdje će trenirati do polaska za Brajton gdje će 5. aprila igrati sa liderom šeste kvalifikacione grupe.

Selektor Zoran Mijović je za ovu akciju pozvao 23 igračice i to - golmane: Mariju Žižić (Ekonomist), Ivu Milačić (Cveteks); odbranbene igračice: Jovanu Mrkić, Irenu Bjelicu, Dijanu Miljanić, Andreju Vidić, Tatjanu Đurković, Maju Mićunović, Ivanu Ivaštanin, Sanju Nedić (Ekonomist), Željku Radanović (Spartak, Srbija); vezni red: Jelenu Šturanović, Jasnu Đoković, Milicu Vulić, Dariju Đukić, Ivanu Krivokapić (Ekonomist), Slađanu Bulatović (Borac, BIH), Mariju Vukčević (Roma, Italija); napad: Tamaru Bojat, Ninu Vujičić, Mariju Goranović (Ekonomist), Armisu Kuč (Sarajevo, BIH) i Radosavu Kočanović (Cveteks).

Engleska je lider šeste kvalifikacione grupe sa četiri pobjede iz četiri odigrane utakmice, bez primljenog i sa 20 postignutih golova. Naša selekcija se nalazi na začelju grupe bez bodova iz četiri utakmice, sa tri postignuta i 13 primljenih golova. Jedinu pobjedu u dosadašnjem toku kvalifikacija Bjelorusija je upisala upravo protiv naše selekcije u Minsku, na otvaranju kvalifikacija.

Utakmica Engleska - Crna Gora igra se u subotu, 5. aprila na "Ameriken ekspres komjuniti" stadionu u Brajtonu sa početkom u 12.55 časova po lokalnom vremenu. Duel Crne Gore i Bjelorusije biće odigran na Gradskom stadionu u Nikšiću u četvrtak, 10. aprila, sa početkom u 15 časova.