Futsal reprezentacija Crne Gore remizirala je večeras u Tivtu sa Srbijom - 1:1. Naša selekcija je tako značajno popravila rezultatski utisak iz prve prijateljske utakmice koju su gosti juče glatko dobili sa 4:1.

Za razliku od prvog meča kada su, impresionirani reputacijom gostiju, nervozno ušli u utakmicu izabranici Sveta Ljesara su ovog puta od starta pritisli protivnika i stvorili nekoliko dobrih prilika za gol. Najbolju je u 14. minutu iskoristio Ćalasan, što je bilo dovoljno da naš tim na poluvrijeme ode uz minimalnu prednost.

I nastavak utakmice je donio pregršt prilika na obje strane, što je omogućilo golmanima oba tima da se istaknu. Naša selekcija je već na startu nastavka ušla u probleme sa prekršajima, što je Srbija iskoristila da pojača pritisak u napadu. Taktika je urodila plodom u 34. minutu kada je izboren šesti prekršaj i penal koji je u gol pretvorio Janjić čime je stavljena tačka na utakmicu.

- Ova utakmica je pokazala da smo precijenili kvalitete protivnika - iako je Srbija veoma jaka reprezentacija i mnogo spremnija od nas, dokazali smo da uz pravi pristup i zalaganje možemo da im pariramo. U prvom meču smo napravili previše naivnih grešaka, gubili smo se u određenim segmentima igre, naročito u čitanju igre protivnika. Ukazali smo igračima na propuste i veoma sam zadovoljan njihovom reakcijom. Pokazali smo ozbiljnost i odgovornost, a i komunikacije sa klupom je bila odlična. Ovakve utakmice nam mnogo znače, jer naši igrači zbog slabog kvaliteta lige nemaju puno jakih utakmica u nogama. A bez jakih utakmica ne mogu ni na pravi način parirati jakih protivnicima - rekao je naš selektor Ljesar.



Crna Gora - Srbija 1:1 (1:0)

Dvorana Župa, Tivat
Gledalaca: 400.

Sudije: Veljko Bošković, Sreten Vasić.

Strijelci
1:0 - Ćalasan 14', 1:1 - Janjić 34'(p)

Žuti kartoni
Ćalasan, Barović - Crna Gora

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Milovan Drašković, Zoran Barović, Bojan Bajović, Ilija Mugoša. Igrali još: Miloš Bošković, Žarko Brković, Darko Ćalasan, Ivan Ristić, Velimir Lončar, Nikola Perović, Srđan Junčaj, Radomir Kandić, Nedžad Haverić, Igor Jovanović. Selektor: Sveto Ljesar.

Srbija: Aleksa Antonić, Slobodan Janjić, Stefan Rakić, Mladen Kocić, Slobodan Rajčević. Igrali još: Miodrag Aksentijević, Miloš Stojković, Miloš Simić, Nikola Matijević, Vladan Vesić, Milun Božić, Dušan Nikolić. Selektor: Aco Kovačević.