Novi korak ka odbrani šampionske titule fudbaleri Sutjeske napravili su pobjedom na Lugovima u duelu 23. kola Telekom 1. CFL sa ekipom Mogrena. Nikšićani su sa dva pogotka riješili drugi duel sa Budvanima u posljednjih pet dana i sačuvali pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lovćen.

Cetinjani su na Starom aerodromu u susretu koji je donio najveći broj pogodaka, ukupno šest, nadigrali Mladost i upisali nova tri boda. Četa Mojaša Radonjića tresla je mrežu četiri puta, od čega dva puta sa bijele tačke, što je bilo dovoljno da se upiše nova pobjeda i nastavi potjera za ekipom Sutjeske koja je lider šampionata.

Tri boda osvojila je i ekipa Rudara koja je po drugi put u nastavku sezone savladala Budućnost. Pljevljaci su golovima Đurića i Gačevića došli do pobjede u duelu sa „plavo-bijelim“ pred svojim navijačima.

Seriju odličnih rezultata u proljećnom dijelu šampionata nastavila je Mornar koja je na svom terenu savladao „fenjeraša“, ekipu Dečića. Barani su mogli ostvariti i ubjedljiviji trijumf, ali Mandić nije bio precizan sa bijele tačke u 20. minutu susreta.

Sa dva gola Marka Markovića ekipa Petrovca došla je do pobjede na gostovanju Zeti. Sa osvojena nova tri boda Petrovčani su se izjednačili sa ekipom Budućnosti na diobi četvrtog mjesta na tabeli Telekom 1. CFL.

Ekipa Čelika polako gubi korak za vodećim dvojcem u šampionatu. „Metalurzi“ su nakon poraza od Budućnosti u derbiju prethodnog kola, pretrpjeli minimalan poraz na gostovanju u Radanovićima. Ekipa Grblja do sva tri boda stigla je golom defanzivca gostiju Ahmeda Mujdragića, koji je u 75. minutu zatresao sopstvenu mrežu.

Rezultati
Rudar – Budućnost 2:0

Mladost – Lovćen 2:4

Mogren – Sutjeska 0:2

Mornar – Dečić 2:1

Grbalj – Čelik 1:0

Zeta – Petrovac 1:2